Симовић Звицер / NIKOLA SAVELJIC
06/05/2022 u 08:29 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

АСК утврдила: Предсједница Судског савјета прећутала 11.000 еура и два аута

Симовић Звицер се није изјашњавала на наводе Агенције за спречавање корупције

Агенција за спречавање корупције (АСК) утврдила је да је предсједница Судског савјета Весна Симовић Звицер прекршила Закон о спречавању корупције јер није пријавила све приходе и имовину. Симовић Звицер је одбила да АСК да образложење због утврђених незаконитости, а АСК је констатовала да је функционерка прећутала приход од 11.250 еура.

– Утврђује се да је jавна функционарка Весна Симовић Звицер прекршила члан 23 став 2 Закона о спречавању корупциjе, jер у извjештаjу о приходима и имовини за 2020. годину ниjе приjавила тачне и потпуне податке на начин што jе приjавила годишњи приход мањи за 11.250,52 еура, није приjавила власништво над 62 акциjе емитента „Отранткомерц“ Улцињ, путничка моторна возило марке „пежо 407“ и „рено“ – наводи се у одлуци АСК.

У акту који потписује директорица АСК Јелена Перовић се наводи да Симовић Звицер није пријавила пуну зараду за супруга, односно навела је износ мањи за 1.810,95 еура. Такође, није пријавила 100 еура које је њеном супругу исплатило предузеће „Комунално“ Цетиње.

Ангажована на осам позиција

Према званичним подацима, Симовић Звицер је и члан владиног Савjета за владавину права. Стално је запослена на УЦГ гдје јој је плата 1.287 еура, а повремено остварује хонораре у Агенциjи за мирно рjешавање радних спорова, Заводу за социjалну и дjечjу заштиту, Комитету за етику и биоетику Медицинског факултета, Комисиjи за контролу квалитета Факултета политичких наука, као и у Комисиjи за антидопинг ЦОК-а.

Агенциjа jе jавноj функционерки доставила позив коjи jе уредно примила дана 14. фебруара и резултате испитног поступка, коjе jе уредно примила дана 11. марта, а на коjе се ниjе изjашњавала. Агенциjа jе након оцjене изведених доказа утврдила да jе jавна функционерка Весна Симовић Звицер прекршила члан 23 став 2 Закона о спречавању корупциjе, на начин што jе на своjе име приjавила годишњи приход мањи за 11.250,52 еура, ниjе приjавила власништво над 62 акциjе емитента „Отранткомерца“, власништво над путничким моторним возилима марке „пежо 407“ регистарских ознака ЦТ АД099 и „рено“ регистарских ознака ЦТ АА687, док jе на име супруга приjавила годишњу зараду мању за 1.810,95 еура и ниjе приjавила приход у износу од 100 еура коjи jе остварио код ДОО „Комунално“ Цетиње, коjим доказима jе Агенциjа поклонила пуну вjеру циjенећи их jасним истинитим – наводи се у одлуци АСК.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:45