Protest autoprevoznika / PROTEST AUTOPREVOZNIKA-IVAN PETROVIC-IPE
19/01/2022 u 16:33 h
Milica VujisićMilica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аутопревозници настављају протесте уколико не добију трећу рату

Ми се обраћемо Милојку Спаићу да нем обезбиједи недостајућа срества да би се друга рати помоћи исплатила у цјелости – наводи Докић.

Представник НВО Кластер превозници ЦГ Давор Докић за "Дан" је истако да су након протеста који су били у Подгорици доком децембра мјесеца 2021. године, добили другу рату помоћ од министра Младена Бојанића у износу од 330.000 еура. Помоћ је пребачене на рачун Министарства финансија и социјалног старања а како наводи Докић да би рата помоћи била исплаћена у цјелости недостаје 120.000 еура. Зато су превозници упутили писло Министу Милојку Спаићу са захтјевом да им обезбиједио недостајућа срества.

– На састанку превозника договорено је да се упути писмо Министарству финансија и социјалног старања и да се затражи исплата друге рате помоћи, односно недостаје неких 120.000 еура. Пошто је Младен Бојанић обезбиједио 330.000 еура из свога буџета и те су паре пребачена на рачун Министарству финансија и социјалног старања. Ми се обраћемо Милојку Спаићу да нем обезбиједи недостајућа срества да би се друга рати помоћи исплатила у цјелости – наводи Докић.

Како истиче Докић, упутили су и захтјев за трећу рату помоћи од Министра Јакова Милатовића.

– Упутили смо захтјев господину Јакову Милатовићу јер је он задужен за исплату треће рате помоћи. Надамо се да ће озбиљно размотрити захтјев а у случају да одговор буде неадекватан наставићемо протесте о чему ћемо обавијестити све - поручио је Докић.

Аутобуски превозници су у децембру су данима протестовали тражећи од Министарства финансија и социјалног старања да им испуни обећање дато у априлу, односно помоћ од укупно 1.500 еура по возилу, а од чега су до сада добили само двије рате помоћи, тачније скоро двије, јер им фали 120 хиљада ура од друге ратепо тврдњама Докића. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:58