Aleksa Bečić / gov.me
23/11/2023 u 15:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Bar primorski i lučki grad čija priča seže duboko u vjekove

Ovaj dan predstavlja priliku da se prisjetimo hrabrosti i odanosti Baranki i Barana koji su doprinijeli oslobođenju Bara. Neka se sjećanje na te dane očuva kao podsticaj i inspiracija za zajedničku izgradnju još bolje budućnosti, kazao je potpredsjednik Vlade

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je 24. novembar, Dana opštine Bar, uputivši srdačne čestitke predsjedniku opštine Dušanu Raičeviću, predsjedniku Skupštine opštine Branislavu Neneziću i svim građankama i građanima Bara.

- Bar, ne samo najveći primorski grad u Crnoj Gori, već i lučki grad, nosi u sebi priču koja seže duboko u vjekove. Danas obilježavamo dan opštine koja oslikava posebnost naše zajednice, izgrađene na temeljima multikonfesionalnog i multietničkog sklada - kazao je Bečić.

Kako je naveo, barsko Polje, Stari Bar, Pristan, a sada Novi Bar, koji su se mijenjali kroz epohe, oslikavaju grad koji u sebi nosi duh promjene i koji je ponosno i hrabro evoluirao kroz vrijeme. 

- Ovaj dan predstavlja priliku da se prisjetimo hrabrosti i odanosti Baranki i Barana koji su doprinijeli oslobođenju Bara. Neka se sjećanje na te dane očuva kao podsticaj i inspiracija za zajedničku izgradnju još bolje budućnosti. 

Nadam se da ćete valorizovati prirodne i kulturne znamenitosti Vaše opštine i da tek slijede nove prilike, projekti i investicije, koje će poboljšati ekonomsku situaciju, otvoriti nova radna mjesta, osnažiti lokalnu samoupravu i unaprijediti kvalitet i transparentnost njenog rada - istakao je potpredsjednik Vlade.

On je, upućujući iskrene čestitke, poželio da Bar ostane potvrda multikonfesionalnog i multietničkog sklada.

- Neka zajedništvo i raznolikost budu temelji naših uspjeha - naveo je Bečić u čestitki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 21:45