Алекса Бечић / - фото: Скупштина Црне Горе
20/07/2021 u 21:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Бечић честитао Дан Општине Беране

Он је истакао да се нада да ће локална самоуправа Берана у наредном перидоу имати подршку са државног нивоа

Предсjедник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић честитао jе Дан општине Беране предсjеднику Општине Тихомиру Богавцу и предсjеднику Скупштине општине Новици Обрадовићу.

– Користим прилику да Вам у име Скупштине Црне Горе и своjе име честитам Дан општине Беране, 21. jул, коjи нарочито у години значаjног jубилеjа – 80 година од Тринаестоjулског устанка – носи посебну симболику и важност за циjелу Црну Гору – казао је Бечић у саопштењу.

Према ријечима Бечића, управо смо на данашњи дан, од храбрих грађанки и грађана Берана могли научити како се љубављу и братском и комшиjском слогом побjеђуjе тадашње зло – фашизам, како бисмо се и у данашње вриjеме исто тако сложно и одлучно супротставили сваком заметку сличних идеjа зла или поjави коjа би приjетила грађанском и демократском карактеру Црне Горе.

Општина Беране и поносни Васоjевићи, осим што су током историjе дали неке од наjчасниjих, наjспособниjих и наjзнаменитиjих људи, не само у нашоj држави, већ и у бившоj Jугославиjи, представљаjу предио коjи jе препознатљив по непрегледним природним ресурсима. Иако су децениjама били запостављани, и тек се у посљедње вриjеме почело донекле водити рачуна о њима, потенциjали беранског краjа мораjу бити стављени у функциjу бржег развоjа општине, а све ради свиjетле перспективе коjа, нарочито младим људима, мора бити извjесна, додаје предсједник Скупштине.

– Увjерен сам да ће локална самоуправа, у спровођењу у дjело планова о стратешком развоjу беранске општине – и града и приградских насеља и села, што ће се одразити на повећање стандарда живота Беранки и Беранаца, имати значаjну подршку са државног нивоа. Та сарадња не смиjе изостати. Напротив, у циљу привлачења инвестициjа и jош снажниjих улагања у привреду поднебља коjе се простире од Смиљевице до Бjеласице и од Сутjеске и Превиjе до Тивранске клисуре, интезивирање поменуте сарадње представља неопходност и насушну потребу свих вас и свих нас – истакао је Бечић.

Увjерен да ће Црна Гора jош снажниjе бити препозната по беранском краjу, коjи ће у релативно скором року богатство своjих природних ресурса прелити и на његове становнике, коjи неће напуштати своjа вjековна огњишта, закључио је предсједник Скупштине у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

23. septembar 2021 19:56