Andreina Marselo i Aleksa Bečić / - VLADA CG
23/11/2023 u 11:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić-Marsela: Crna Gora hrabro demonstrira posvećenost pravdi i sigurnosti

Tokom mandata ove Vlade, Crna Gora će još snažnije biti učvršćena na svom evroatlantskom putu - istakao je Bečić

Zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori, gospođom Andreinom Marselom.

- Ovaj susret predstavlja još jedan važan korak u jačanju veza između naše zemlje i Italije, kao i u potvrđivanju našeg zajedničkog evropskog i evroatlanskog puta - saopšteno je iz kabineta Vlade.

Bečić je istakao širok spektar nadležnosti koje su mu dodijeljene u 44. Vladi Crne Gore, sa posebnim fokusom na spoljnopolitičke težnje naše zemlje.

- Tokom mandata ove Vlade, Crna Gora će još snažnije biti učvršćena na svom evroatlantskom putu - istakao je Bečić, a ambasadorka Marsela je izrazila zadovoljstvo ovakvim opredjeljenjem Crne Gore, naglašavajući važnost istog za zemlje Evropske unije i NATO saveza, posebno u ovako izazovnom geopolitičkom trenutku.

Ambasadorka Marsela istakla je njihovu dugogodišnju podršku proširenju Evropske unije, ističući da je Crna Gora i dalje prva na listi zemalja kandidata za članstvo. Njena obećanja o konkretnoj ekspertskoj pomoći Crnoj Gori na putu ka EU integracijama odražavaju dubinu i snagu našeg partnerstva.  

Bečić se zahvalio na podršci Italije, naglašavajući da Crna Gora ima istorijsku i generacijsku šansu da bude prva naredna članica EU. On je istakao da ciljevi kojima težimo i vrijednosti na kojima se gradi naša zemlja moraju biti iznad partijskih interesa i da je mudrost u postupanju ključna za dobrobit svih građana Crne Gore. 

Tokom razgovora, potpredsjednik Bečić posebno je istakao napredak koji je nova vlast u kratkom roku postigla, uprkos izazovima naslijeđenim iz prethodnog perioda. Naveo je primjer izbora sedmog sudije Ustavnog suda, što je doprinijelo konačnoj funkcionalnosti najviše sudske instance u Crnoj Gori, ali i niz koraka koji idu u pravcu smirivanja tenzija i društveno-političke stabilzacije prilika.

- Državni organi pokazuju neumornu posvećenost očuvanju pravde, reda i sigurnosti u našoj zemlji. Brojna hapšenja i akcije koje su uslijedile u prethodnim danima svjedoče o odlučnosti i efikasnosti naših pravosudnih organa i bezbjednosnih službi - istakao je Bečić. 

U vezi sa predstojećim popisom stanovništva, ambasadorka Marsela je pohvalila napore Vlade da u postigne inkluziju i transparentnost ovog procesa, uzimajući u obzir zabrinutost opozicije, manjina i civilnog društva. Njena podrška otvorenom dijalogu i saradnji između Vlade i svih društvenih segmenata, kao i njen stav o važnosti postizanja saglasnosti o ključnim pitanjima, potvrđuju njenu iskrenu želju za stabilnošću, jačanjem institucija i napretkom Crne Gore.

Kabinet potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. februar 2024 12:15