/ - ФОТО: ИГОР ШЉИВАНЧАНИН
30/11/2021 u 09:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић положио вијенац на споменик Петру II Петровићу Његошу

Током првог дана званичне посјете, уприличена је свечана вечера, у Гредичу, у част предсједника Бечића

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић, током првог дана званичне посјете Републици Словенији, положио је вијенац на споменик Петру II Петровићу Њјегошу. 

Уз војне почасти, предсједник Бечић је положио вијенац на споменик Петру II Петровићу Његошу, који је Републици Словенији, донирао почасни конзул Црне Горе у Републици Словенији, Војислав Ковач.

- Након полагања вијенца, делегација Црне Горе на челу са предсједником, обишла је просторије амбасаде Црне Горе, искористивши прилику да се упознају са њеним радом као и сарадњом са Словенијом на дипломатском нивоу, са отправницом послова, Аном Зековић, која је, по њеним ријечима на завидном нивоу посебно наглашавајући њихов сензибилитет када су у питању пријатељски односи са Црном Гором- наводе у саопштењу.

Током првог дана званичне посјете, уприличена је свечана вечера, у Гредичу, у част предсједника Бечића, чији је домаћин био предсједник Државног збора Словеније, Игор Зорчич.

Осврнувши се на ријечи Зорчича, Бечић је истакао да је број сусрета словеначке и црногорске делегације потврда завидне сарадње са представницима Државног збора, као и са члановим Кабинета, наводећи да се у Словенији увијек осјећа добродошлим и да ће ова посјета засигурно остати у посебном сјећању.

Свечаној вечери су, поред чланова црногорске делегације, присуствовали и чланови словеначке делегације, међу којима и посланик Ник Пребил, представник Групе пријатељства са Црном Гором, амбасадор Словеније у Црној Гори, Њ.Е. Грегор Прескер, отправница послова Црне Горе у Словенији, Ана Зековић и други.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:25