Бечић у посјети ОШ ”Сутјеска” / - IGOR SLJIVANCANIN
18/09/2021 u 11:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић у посjети ОШ „Сутjеска”: Социjалним рjешењима показати да се циjени и уважава допринос образовног система

Први пут у историjи Црне Горе сви ученици основних школа добили су бесплатне уџбенике, а већ од почетка октобра дjеца до навршене шесте године стећи ће право на дjечиjи додатак, казао је Бечић

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић посјетио је Основну школу "Сутјеска" чиjи jе ђак приjе 20 година и сам био.

- Први пут у историjи Црне Горе сви ученици основних школа добили су бесплатне уџбенике, а већ од почетка октобра дjеца до навршене шесте године стећи ће право на дjечиjи додатак, а тиме jе у пракси заживjело оно за шта сам се годинама залагао као опозиционар и што jе била моjа прва инициjатива као предсjедника Скупштине - поручио jе предсjедник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић приликом посjете Основноj школи „Сутjеска”.

image

Бечић у посјети ОШ "Сутјеска"

- IGOR SLJIVANCANIN

Он jе том приликом истакао да су оваква социjална рjешења обезбиjеђена сетом законских рjешења коjе jе усвоjила Скупштина Црне Горе, само jедан од начина коjим се жели показати колико се овом тренутку циjени и уважава допринос свеколиког образовног система развоjу и будућности Црне Горе.

Предсjедник Бечић jе, осврћући се на увиjек значаjну и специфичну улогу коjу у развоjу друштва, кроз обликовање будућих нараштаjа, имаjу просвjетни радници, истако да су пред њима велики и захтjевни изазови.

- Очекуjем и видим, а просветни радници то показуjу на сваком кораку, да ће помоћи, земљи, систему, нашим младим нараштаjима да се изборе са свим изазовима. У свиjетлу свега овога што носи модерна данашњица, оптрећена додатно у нашем случаjу црногорским и балканским поларизациjама и подjелама, националним и вjерским преброjавањима, потребно jе да на сваком кораку дjецу учимо ономе што jе истинска будућност, а то jе афирмациjа вриjедности мира, стабилности, поштовања, уважавања међувjерског и међунационалног склада, правде, jеднакости и солидарности, зато моj дубоки наклон и поштовање свим нашим просветним радницима – казао jе предсjедник Бечић.

image

Бечић у посјети ОШ "Сутјеска"

- IGOR SLJIVANCANIN

Пожељевши срећан почетак школске године свим ученицима, наставницима, родитељима, предсjедник Скупштине jе поручио да се држава у претходних годину дана потрудила да се свеколиком школском систему одужи „на jедан у овом тренутку, могући и скроман начин, али чини ми се и изузетно вриjедан”.

У оквиру посjете предсjедник Бечић и в.д. директора ОШ „Сутjеска” Предраг Jововић обишли су “еколошки кутак” у главном холу школе у коме jе постављен пано и украсно биље, скромна донациjа школи Скупштине Црне Горе, поводом почетка школске године, а у сусрет обиљежавању 30 година од проглашења Црне Горе еколошком државом.

На оваквоj донациjи директор Jововић се срдачно захвалио, док jе предсjедник Бечић истако да jе суштински важно наjмлађе упутити на важност и значаj екологиjе и зелених политика.

Посjета jе била прилика да предсjедник Парламента разговара и са своjим некадашњим разредним старjешином Жељком Ђуричковићем, те замjеницом директора школе, Радом Муjовић.

Предсjедник Бечић jе током посjете обишао учионицу у коjоj jе као ђак боравио, фискултурну салу, након чега jе у дворишту школе засадио „дрво знања“, уз помоћ в.д. директора школе.

Осмишљавање еколошког кутка у подгоричкоj основноj школи само jе jедно од симболичних настоjања да Скупштина Црне Горе допринесе развоjу школства и услова у овоj важноj сфери развоjа друштва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:09