Aleksa Bečić / - DEMOKRATE
19/11/2023 u 17:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Vlada posvećena stvaranju okruženja u kojem će svako dijete bezbjedno rasti

Prema njegovim riječima, kroz jačanje svijesti o ulozi djece u svakom segmentu našeg društva, mi istovremeno jačamo i svijest o važnosti međunarodnog zajedništva na ovom plemenitom putu

Svjetski dan djeteta nas podsjeća na našu odgovornost da zagovaramo, ističemo i slavimo prava djeteta, stavljajući ih u sam vrh prioriteta. To je put koji vodi ka društvu obilježenom ozdravljenjem, stabilnošću i mirom, kazao je Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove.

Kako je istakao, Vlada Crne Gore snažno je posvećena stvaranju okruženja u kojem će svako dijete bezbjedno i bezbrižno rasti, zaštićeno od svih oblika nasilja i diskriminacije.

“U tom svijetu, svako dijete ima priliku da razvija svoje potencijale, da bude dio promjena i temelj bolje budućnosti za sve nas. Naša vizija je društvo u kojem djeca nisu samo zaštićena, već su i inspiracija i vodilja”, navodi Bečić.

Prema njegovim riječima, kroz jačanje svijesti o ulozi djece u svakom segmentu našeg društva, mi istovremeno jačamo i svijest o važnosti međunarodnog zajedništva na ovom plemenitom putu.

“Neka ovaj dan bude podsjetnik da su naša djeca mostovi koji nas povezuju, a njihova prava i dobrobit su odgovornost koju dijelimo sa cijelim svijetom. Draga djeco, vi ste naš najdragocjeniji dar i naša najveća odgovornost. S ponosom vam čestitam ovaj dan – dan koji slavi vas i vašu nezamjenjivu ulogu u oblikovanju bolje Crne Gore”, poručio je Bečić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:33