Мин. просвјете / - Мин. просвјете
09/12/2021 u 19:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беговић: Договорена стратешка партнерства, омогућиће Црној Гори убрзан развој по мјери младих

Регионална канцеларија за сарадњу младих (РYЦО) је регионални механизам који су основале владе Западног Балкана у циљу промоције духа помирења и сарадње између младих у региону кроз програме размјене младих

Државна секретарка Министарства просвјете,науке, културе и спорта Милица Кадовић и в.д. директор Управе за спорт и младе Марко Беговић учествовали су као представници Црне Горе на регионалном министарском састанку о омладини и образовању у Тирани, у присуству министара и замјеника министара задужених за омладину и образовање на Западном Балкану.

Регионална канцеларија за сарадњу младих (РYЦО) је регионални механизам који су основале владе Западног Балкана у циљу промоције духа помирења и сарадње између младих у региону кроз програме размјене младих.

image

Беговић и Кадовић

- мин. просвјете

На састанку земаља оснивача РYЦО у фокусу је била тема како успорити одлазак младих из региона Западног Балкана. Директор Управе за спорт  истакао је неопходност препознавања и адекватног артикулисања узрока проблема.

- Успостављање вриједносног система заснованог на знању и компетенцијама представља предуслов за стварање одговарајућег друштвено-политичког оквира по мјери потреба наше омладине. Истиче се важност децентрализације и подизања квалитета омладинских програма, јачањем вјештина омладинских администратора и дигитализација сервиса за младе. С друге стране, и органи државне управе морају препознати и институционално одговорити на каскадне изазове који су додатно усложњени пандемијом, на начин што ће се динамизирати реформски захвати примјеном принципа добре управе. Договорена стратешка партнерства, омогућиће Црној Гори убрзан развој по мјери потреба наше омладине -  закључио је Беговић.

Учесници састанка су покренули и нову РYЦО онлајн платформу за младе под називом– Хајде!. “ХАЈДЕ” је регионална медијска платформа посвећена младима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:38