/ - фото: ТУЖИЛАЧКИ САВЈЕТ
07/12/2021 u 10:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беговић посјетила Центар за обуку у судству и тужилаштву

Договорени су начини унапређења сарадње и организовања периодичних састанка

Чланица Тужилачког савјета Татјана Беговић и секретарка Секретаријата Тужилачког савјета Татјана Топаловић, посјетиле су Центар за обуку у судству и државном тужилаштву, гдје су разговарале са предсједницом Управног одбора Центра Љиљаном Лакић и начелницом Одјељења за инцијалну обуку Марином Пејовић.

- Саговорнице су том приликом размијениле мишљења о реализованим заједничким активностима, са посебним освртом на обуке кандидата и кандидаткиња за државне тужиоце, које се спроводи у складу са програмом обука Центра. Поред наведеног, било је говора о изради Плана слободних тужилачких мјеста за период од двије године, који ће се утврдити након избора чланова Тужилачког савјета из реда угледних правника. Такође, поменути су раније расписани огласи за попуњавање слободних тужилачких мјеста и оглас за кандидате за државне тужиоце у основним државним тужилаштвима- наводе у саопштењу.

Истакнут је значај организовања обука за нове чланове Тужилачког савјета и Комисије за Етички кодекс државних тужилаца  о међународним стандардима и најбољој пракси када је у питању оцјењивање државних тужилаца, етика и дисциплинска одговорност државних тужилаца, све у циљу  изградње капацитета у овој области која подразумијева континуитет.

На састанку су договорени начини унапређења сарадње и организовања периодичних састанка, како би се допринијело већој продуктивности Тужилачког савјета и Центра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:08