/ Фото: Управа за спорт
26/11/2021 u 11:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беговић са Медокс: Деполитизоваћемо спорт, смањити политичке тенизије

Важно је охрабривати младе људе да изграђују мостове кроз спорт, оцијенила је амбасадорка

Вршилац дужности директора Управе за спорт и младе Марко Беговић састао се данас са британском амбасадорком у Црној Гори Kарен Медокс, а неке од тема које су споменуте приликом састанка су деполитизација спорта, као и деполитизација омладинских сервиса.

Беговић је додао да су одобрене допуне и измјене Закона о спорту, те да и у тој сфери Управа за спорт и младе успјешно, темељно и квалитетно приступа раду.  

Такође је предложио да се, када опште стање буде дозвољавало, спроведе одређена врста размјене младих људи из Црне Горе и Уједињеног Kраљевства. 

- Идеја Управе за спорт и младе јесте да црногорској омладини пружи прилику да оде, да упозна нове културе, нове језике, нови начин функционисања, али и да има разлог да се врати кући, јер им управо њихова кућа може пружати бројне могућности. Често говорим да наша идеја није да спријечимо младе да оду, већ да њихов повратак кући буде повољност за њих, а не жртва - закључио је Беговић.

Медокс се сложила да спорт може боље да напредује кад је одвојен од политике.

- Важно је смањење политичких тензија и друштвених подјела у Црној Гори и важно је охрабривати младе људе са различитим политичким и етничким припадностима да изграђују мостове кроз спорт и да скупа раде на заједничким питањима- закључила је она. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:43