Марко Беговић / - Фото: Влада Црне Горе
13/02/2022 u 13:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беговић у програму Будућих свјетских лидера Министарства за Европу и међународне односе Републике Француске

Беговић ће сарађивати с највишим званичницима Француске пролазећи кроз програм осмишљен са циљем успостављања чврстих веза наших земаља, као и убрзање реформских процеса у Црној Гори, саопштено је из МПНКС

У конкуренцији политичких лидера из 159 земаља, в.д. директора Управе за спорт и младе др Марко Беговић је прошао селекцију за програм Будућих свјетских лидера Министарства за Европу и међународне односе Републике Француске. Програм који ће трајати седам дана почиње 28. фебруара. Планирано је да Беговић сарађује са највишим званичницима Републике Француске пролазећи кроз програм осмишљен са циљем успостављања чврстих веза наших земаља, као и убрзање реформских процеса у Црној Гори, саопштено је из Министарства просвјете, науке, културе и спорта (МПНКС).

- Поред минулог рада, чињеница да је Беговић ступањем на дужност преузео одговорност за бројне изазове, брзина рјешавања неусклађености са стандардима Свјетске антидопинг агенције уз интензивирање међународне сарадње и усвајање највиших стандарда добре управе били су одлучујући за пролазак веома ригорозних критеријума и селекције - наводе из министарства.

Како су навели, уз државни дио програма, Беговић ће имати радне састанке са предсједницима фудбалског, рукометног, џудо, ватерполо савеза и олимпијског комитета. Планира се учешће на састанку Организационог комитета за Олимпијске игре у Паризу као и једног броја спонзора за циљем повезања са Црном Гором. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 10:03