Марко Беговић / - Марко Беговић
30/10/2021 u 21:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беговић: WADA дала рок до фебруара наредне године

Неопходно jе да сви политички актери разумиjу озбиљност ситуациjе и неопходност да подрже реформске захвате Управе за спорт и младе, казао је в.д. директора Управе за спорт и младе

Свjетска антидопинг агенциjа (WADA) ставила jе „под надзор” три националне антидопинг агенциjе: Црну Гору, Румуниjу и њемачку заjедницу Белгиjе, jер jош ниjесу имплементирале верзиjу Свjетског антидопинг кодекса из 2021. у њихове статуте и правне системе. Ако се ови недостаци не отклоне до 28. фебруара, агенциjе те три земље ће бити проглашене „неусклађеним” и сходно томе више неће моћи да раде у договору са WADA-ом. Марко Беговић, в.д. директора Управе за спорт и младе казао jе, за Портал РТЦГ, да jе важно да Скупштина Црне Горе што приjе усвоjи Предлог закона о измjенама и допунама Закона о спорту.

Комисиjа за антидопинг Црне Горе доставила jе нацрт измиjенjених антидопинг правила, коjи jе у складу са Свjетским антидопинг кодексом, као и jасан календар предвиђенх активности за усваjање тих правила.

На основу тога, препоручено jе да наша земља буде стављена на листу за надзор и дат jоj jе рок од четири мjесеца.

– Jучерашња информациjа коjа jе стигла из Свjетске антидопинг агенциjе представља плод дипломатских напора коjи су вођени протеклих пет недjеља. У сарадњи са експертима WADA припремљен jе Предлог измjена и допуна Закона о спорту коjи jе jуче, током 44. сjеднице Владе Црне Горе и усвоjен. Сада jе на реду Скупштина Црне Горе да по убрзаноj процедури усвоjи предлог у цjелости и отклони све ризике од даљих последица. Неопходно jе да сви политички актери разумиjу озбиљност ситуациjе и неопходност да подрже реформске захвате Управе за спорт и младе – казао jе Беговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 23:10