Са састанка представника Општине и Аеродрома Црне Горе / - Општина Беране
10/10/2021 u 16:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Берански аеродром би повољно утицао на развој сјевера

Према риjечима руководства Општине, како би се простор аеродромске писте валоризовао потребна jе подршка Владе Црне Горе и ресорних министарстава

Представници управе Аеродрома Црне Горе разматрали су са руководством Општине Беране могућност воларизациjе беранског аеродрома, уз заjедничку оцjену да би такво рjешење повољно утицало на привреду, економиjу и туризам сjеверног региона.

Током радне посjете, чланови управе Аеродрома Елдин Добарџић, Бранко Вуковић и Мира Радовић разговарали су са предсjедником Општине Тихомиром Богавцем, предсjедником Скупштине Новицом Обрадовићем и потпредсjедником Марком Лалевићем о правном статусу беранског аеродрома, чиjе jе рjешење предуслов његове поновне употребе.

Домаћини су истакли да jе у претходном периоду било преговора са потенциjалним инвеститорима, али да се до сада таj простор ниjе привео намjени. Према риjечима руководства Општине, како би се простор аеродромске писте валоризовао потребна jе подршка Владе Црне Горе и ресорних министарстава.

Члан Одбора директора Аеродрома Црне Горе Елдин Добарџић истакао jе да ће у наредном периду уложити напоре и иницирати разговоре са представницима Владе и министарстава како би се имовинско правни односи аеродромске писте у Беранама риjешили, што би представљало темељ за понуду потенциjалним инвеститорима за улагање.

– Рjешавање статуса аеродрома у Беранама представљаће корист не само за грађане Берана, него и сjевера Црне Горе и региона. Заиста jе потребно искористити све ресурсе коjе овдjе имамо, у корист свих грађана, али и броjне диjаспоре коjа долази на наш сjевер – поручио jе Добарџић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:30