/ - FOTO: CSA
25/01/2024 u 19:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bjelica: Crna Gora mora da donese odluku o rangiranju univerziteta

On je naveo da je u Crnoj Gori jako važno da se počne od bilo koje od svjetskih lista, jer se samo tako može pratiti vrednovanje i rangiranje diploma u visokom obrazovanju

Crna Gora mora da donese odluku o rangiranju univerziteta, rekao je nekadašnji predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore (UCG) Duško Bjelica.

On je naveo da je u Crnoj Gori jako važno da se počne od bilo koje od svjetskih lista, jer se samo tako može pratiti vrednovanje i rangiranje diploma u visokom obrazovanju.

Bjelica je na Fejsbuku /Facebook/ napisao da se samo na taj način Crna Gora može suočiti sa stvarnosti u kojoj živi, ali i društvo učiniti kvalitetnijim u skladu s priznatim standardima.

- Kao i cijeli napredni svijet, Crna Gora mora da donese odluku o rangiranju univerziteta. I ne samo svojih, već i o prioritetima onih univerziteta s kojih se popunjava crnogorsko tržiste rada - kazao je Bjelica.

Kako je rekao, na taj nacin se ne daje prioritet protežiranom pojedincu, vec isključivo kvalitetu pojedinca i univerziteta s kojeg dolazi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:59