Борис Богдановић / - IVAN PETROVIC - IPE
19/11/2023 u 14:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogdanović čestitao Međunarodni dan djeteta: Radićemo na izgradnji jednakih šansi za sve

Kako je dodao, odluke za dječije bezbrižnije odrastanje tek slijede

U ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svoj crnogorskoj djeci želim srećan i bezbrižan 20. novembar, Međunarodni dan djeteta, kazao je Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika Demokratske Crne Gore.

- Draga djeco, na dan kada slavimo vaš praznik posebno shvatamo važnost kreiranja društva po mjeri djeteta. Vaš bezbrižan rast i razvoj zadatak su nas koji kreiramo javne politike, zato budite sigurni da su dječiji dodaci, besplatni udžbenici, besplatan prevoz svoj djeci i 9 puta veće naknade za novorođenčad samo početak u borbi države za vaše bolje sjutra i u borbi protiv bijele kuge od koje zajednički moramo biti jači - navodi Bogdanović.

Kako je dodao, odluke za dječije bezbrižnije odrastanje tek slijede.

- Kao društvo smo konačno između prošlosti i budućnosti izabrali put uspješnije budućnosti u kojoj ćemo odluke donositi zagledani u one kojim ćemo sve što iza nas ostane ostaviti.,,Nema jasnijeg prikaza duše jednog društva od načina na koji tretira svoju djecu!”, sjajna je misao velikog Nelsona Mendele, koja nam daje dodatan podstrek da glavni zadaci ove generacije budu socijalna sigurnost, kvalitetno obrazovanje, prevencija vršnjačkog nasilja i izgradnja jednakih šansi za uspjeh, a dajem vam riječ- na tome ćemo predano raditi - navodi Bogdanović.

- Neka se sve u ovoj zemlji gradi na vašoj iskrenosti, naivnosti i radosti, kako bi ona bila kuća svoj svojoj djeci, iz koje najbolji izdanci neće odlazili, jer će ovdje imati sve! U to ime, još jednom vam želim srećan vaš dan- Međunarodni dan djeteta - poručio je Bogdanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:54