/ Boris Bogdanović- FOTO: DEMOKRATE
04/01/2024 u 14:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogdanović: Odlučne i hrabre akcije SPO-a i SDT-a u borbi protiv korupcije i kriminala

Sada je više nego ikad važno da se obnovi povjerenje i vjera u naš bezbjednosni sistem, jačajući temelje pravne države i štiteći prava svih naših građan, kazao je on

Član Odbora za bezbjednost i odbranu Boris Bogdanović (Demokrate) pohvalio je, kako navodi, odlučne i hrabre akcije Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva u borbi protiv korupcije i kriminala unutar bezbjednosnog sektora.

- Ovo je bitka za integritet naših institucija, bitka koja je od suštinskog značaja za budućnost naše države i sigurnost naših građana i bitka koju ćemo sigurno dobiti. Istovremeno, ovaj trenutak zahtijeva da se osvrnemo i na slučaj nezakonitog praćenja Alekse Bečića, od strane visoko rangiranih članova kavačkog klana i pripadnika Uprave policije, koji je ne samo alarmantan primjer zloupotrebe moći, već i simptom duboko ukorijenjenog problema u našem društvu. Službena zabilješka o ovom incidentu predata je direktno u ruke Jugoslava Raičevića, kao tadašnjeg nadležnog starješine, te s tim u vezi ne samo da ništa nije preduzeto, već osnovano sumnjamo da se radilo o organizovanoj akciji u kojoj su učestvovali pripadnici kriminalnog klana i pripadnici Uprave policije- naveo je Bogdanović.

Ova situacija zahtijeva, kako ističe, ne samo oštru reakciju, već i sveobuhvatni i sistemski pristup u rješavanju korupcije i kriminala unutar naših bezbjednosnih organa.

- Sada je više nego ikad važno da se obnovi povjerenje i vjera u naš bezbjednosni sistem, jačajući temelje pravne države i štiteći prava svih naših građana- smatra on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:51