Бојанић Лаловић / фОТО: СРЂАН БОЉЕВИЋ
08/12/2021 u 09:57 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојанић Лаловић разријешена и из одбора Завода за уџбенике

Високопозиционирана чланица Главног одбора ДПС-а на функцији директора подгоричке Гимназије није од јула, када је смијенила министарка Братић

Бивша директорица подгоричке Гимназије "Слободан Шкеровић" Зоја Лаловић Бојанић разријешена је функције чланице Управног одбора Завода за уџбенике и наставна средства.

Ова одлука је објављена у Службеном листу, а решење потписује премијер Здравко Кривокапић. 

Поред Бојанић Лаловић разријешени су и Бојана Мартиновић, предсједница УО и Фатима Меховић, чланица овог одбора.

На њихово мјесто доћи ће Миомир Ђуришић- предсједник, а за чланице су именоване Анђа Крунић, специјалиста српског језика и јужнословенске књижевности и Бојан Јеврић, специјалиста црногорског језика и јужнословенске књивности.

Подсјетимо, министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић је 12. јула разријешила дужности Бојанић Лаловић, која је на тој функцији била од 2015. године.

За вршиоца дужности директора тада је поставила професорицу српског језика и књижевности Биљану Вучуровић.

Бојанић Лаловић је, подсјетимо, чланица Главног и Извршног одбора Демократске партије социјалиста (ДПС). Такође је и члан Општинског одбора у Подгорици и Kомисије за образовање, културу и медије.

Дугогодишња директорица подгоричке гимназије одлази са функције

Медији су писали да су поједини родитељи дјеце из подгоричке Гимназије добили иницијативу члана Савјета родитеља да се изјасне да ли промјеном власти треба да се разријеши директор кој, како су тврдили "ради сјајан посао само из разлога што није политички из партије на власти". 

Бојанић Лаловић: Доћи ће боља времена кад неће бити важно ко је у којој партији

У иницијативи је прецизирано да родитељи треба да заузму став о најављеним смјенама директора школа у Црној Гори и да размотре разлоге за смјену са освртом на могуће разрјешење Бојанић-Лаловић.

- Вјерујем и да ће доћи и нека боља времена у Црној Гори, када неће бити важно којој партији припадате, које сте националности или вјере и када ће изнад свега бити човјек. Ово је вријеме изазова, зато је и људскост најважније сачувати- поручила је Бојанић Лаловић, пошто је предала дужност Вучуровић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:12