Delegacija kineskog ministarstva posjetila Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija / - MPNI
07/06/2024 u 17:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bojović: Da se izradi nastavni program za kineski jezik

Delegacija Centra za jezičku i obrazovnu saradnju Ministarstva prosvjete NR Kine, posjetila je danas Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, Dragan Bojović, se zahvalio na gostoprimstvu tokom nedavno realizovane posjete delegacije Ministarstva prosvjete NR Kini, u kojoj su bili i direktori i nastavnici iz osnovnih i srednjih škola, i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da su komunikacija i saradnja između dvije zemlje na visokom nivou.

Takođe, zahvalio je kineskoj strani na vrijednim donacijama za OŠ „Štampar Makarije“ i Resursnom centru za djecu i mlade „Podgorica“ koje su realizovane u prethodnom periodu.

Kursevi opšteg i poslovnog engleskog jezika za djevojčice iz socijalno ugroženih grupa

Bojović je iskoristio priliku da iskaže zainteresovanost Crne Gore da se djeci u osnovnim i srednjim školama ponudi mogućnost izučavanja kineskog jezika, nakon ulaganja zajedničnih napora dvije strane da se izradi nastavni program za kineski jezik.

Zamjenica direktora Centra za jezičku i obrazovnu saradnju, Wei Jing, je izrazila zadovoljstvo što predstavnici ove institucije prvi put borave u Crnoj Gori, u atmosferi dobrih i prijateljskih odnosa u vrijeme ubrzane dinamike razvoja saradnje u svim oblastima, posebno u oblasti obrazovne i kulturne saradnje.

Sagovornici su ocijenili da je dosadašnja saradnja na polju izučavanja kineskog jezika u Crnoj Gori na visokom nivou i da je potrebno uložiti dodatne zajedničke napore za promovisanje mogućnosti za saradnju i razmjenu u oblasti obrazovanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

21. jul 2024 17:32