Јелена Боровинић Бојовић / - фото: МЗ/ ГОВ.МЕ
02/09/2021 u 13:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боровинић Боjовић: Бесплатни брзи тестови за све представнике медиjа коjи jош ниjесу вакцинисани

Бесплатни брзи антигенски тестови у Подгорици ће се радити у Институту за jавно здравље, а у осталим градовима тестирање ће се вршити у локалним хигиjенско епидемиолошким службама

Медиjи у Црноj Гори, упркос свим разликама, без изузетка, до сада су показали и доказали да су апсолутни савезници медицине због чега им jе Министарство здравља захвално на досадашњем доприносу у процесу имунизациjе против корона вируса, казала је министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић.

– С обзиром на неприкосновено право jавности да зна, али и на право запослених у медиjима на здраво радно окружење, Министарство здравља Црне Горе обезбиjедиће бесплатне брзе антигенске тестове за све представнике медиjа коjи извjештаваjу са скупова за чиjе jе присуство нужна Национална дигитална Ковид потврда, а коjи, иако припадаjу приоритетноj групи за имунизациjу, до сада ниjесу искористили ту могућност – истиче министарка.

Бесплатни брзи антигенски тестови у Подгорици ће се радити у Институту за jавно здравље, а у осталим градовима тестирање ће се вршити у локалним хигиjенско епидемиолошким службама. Тестирање jе неопходно наjавити са званичне меjл адресе медиjа у ком запослени раде.

– Свjесни чињенице да се, нажалост, и даље риjетко jавно говори о томе да су новинари, сниматељи, фоторепортери и водитељи све вриjеме изложени повећаном ризику од обољевања од корона вируса, Министарство здравља Црне Горе и на оваj начин жели да скрене пажњу на ову групу коjа jе од првог дана у фокусу наше пажње, због чега смо дужни, у име свих грађана, да им посветимо додатно уважавање – истакла је Боровинић Бојовић.

Министарство здравља охрабруjе све медиjе у Црноj Гори да истраjу на своjим задацима уз захвалност на свим страницама и прилозима посвећеним здравственим радницима и jавном здрављу свjесни чињенице да истовjетан простор заслужуjете и ви сами, закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 12:52