/ фото: саша матић
16/04/2022 u 14:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боровинић Бојовић: Хвала грађанима на повјерењу и подршци, остајемо вам посвећени

Истраживање је спроведено од 5. до 22. марта, на узорку од 961 испитаника

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић казала је да након што су црногорски здравствени радници од Свјетске здравствене организације добили специјалну награду за допринос и очување здравља и живота грађана, током пандемије корона вируса, то одличје су потврдили и људи о којима даноноћно здравство брине.

Грађани у Црној Гори највише повјерења имају у здравствени систем и најзадовољнији су радом Министарства здравља Црне Горе, показало је истраживање Центра за мониторинг и истраживање (ЦЕМИ) и агенције МИНА.

Истраживање је спроведено од 5. до 22. марта, на узорку од 961 испитаника.

Повјерење у здравствени систем исказало је 44,6 одсто испитаника. Највећи број испитаника задовољан је радом Министарства здравља, њих 38,3 одсто.

- Међународна награда СЗО и оцјена наших грађана, не само да су сатисфакција Министарству здравља и сваком љекару и свим запосленим у нашем здравству, већ су јасан и прецизан одговор на све неуспјешне покушаје компромитације наших напора и нашег рада који је усмјерен на свеопшту добробит. Хвала грађанима на повјерењу и подршци. Здравствени систем остаје стопроцентно посвећен свим грађанима Црне Горе- казла је министарка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 16:22