Јелена Боровинић Бојовић / - M.M.
29/01/2022 u 13:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Завод за хитну медицинску помоћ добио 12 санитетских возила, вриједних око 521.000 еура

Нових дванаест возила, вриjедних око 521.000 ЕУР, купљени су од средстава из капиталног буџета

Завод за хитну медицинску помоћ добио jе дванаест наjсавремениjих санитетских возила са неопходном опремом, коjа ће значаjно унаприjедити рад ове здравствене установе, омогућити грађанима бржу и доступниjу здравствену заштиту, а запосленима комфорниjе услове за рад, казала jе министарка здравља, др Jелена Боровинић Боjовић током сусрета са директором ове установе, др Вуком Никовићем, а поводом званичне примопредаjе возила Заводу, саопштено је из Министарства здравља.

Нових дванаест возила, вриjедних око 521.000 ЕУР, купљени су од средстава из капиталног буџета, а министарка jе саопштила да jе ово први пут од оснивања ЗХМП да ова установа купуjе возила од средстава из буджета, те да су до сада увиjек набављана из донациjа.

image

санитетско возило

- M.M.

- И овом инвестициjом, вриjедном преко пола милиона еура, као и отварањем jединица хитне медицинске помоћи у општинама у коjима их до сада ниjе било,  испуњавамо обећање са почетка мандата ове владе, а то jе модерниjа, доступниjа и ефикасниjа хитна медицинска помоћ, као jедне од наjважниjих сегмената сваког здравственог система  -  поручила jе др Боровинић Боjовић.

Она jе нагласила да jе ово само почетак озбиљне реорганизациjе потпуно запуштеног система у коjи се ниjе улагало, те да jе план да се уз адекватне кадровске, просторне и технолошке капацитете стање значаjно поправи.

- Наш циљ jе, да у сарадњи са менаджментом Завода за хитну медицинску помоћ, коjи има сjаjну визиjу развоjа ове установе,  максимално унаприjедимо услове за рад и пружање помоћи, а набавка ових 12 савремених санитетских возила свакако ће томе и доприниjети. Возила коjа су од данас на располагању Заводу за хитну медицинску помоћ, посjедуjу сву потребну медицинску опрему, од ЕКГ-а до дефибрилатора и аспиратора, чиме ће значаjно бити унаприjеђен рад медицинским тимовима и побољшан третман пружања здравствене заштите онима коjима jе то наjпотребниjе - казала jе министарка.

Она jе поручила да ће се осавремењавањем возног парка jединица хитне помоћи широм Црне Горе, значаjно  побољшати квалитет рада у области ургентног теренског медицинског збрињавања повриjеђених и обољелих и обезбиjедити доступна и ефикасна здравствена заштита за све грађане, како у градским и приградским, тако и у руралним подручjима Црне Горе.

Директор Завода за хитну медицинску помоћ, др Вук Никовић, изразио jе задовољство због осавремењавања возног парка установе коjом руководи jер ће се запуштено стање коjем су, како jе казао, свjедочили минстарка и он , на почетку љекарске кариjере, сада и на оваj начин након дуго времена унаприjедити.

- Jа желим да се ова аута што мање користе, да грађани буду што здравиjи, али у сваком случаjу мораjу да знаjу да ће услугу ове службе и Завода за хитну медицинску помоћ имати у сваком моменту и на сваком мjесту - поручио jе др Никовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 06:37