Боровинић Бојовић / - M.M.
12/01/2022 u 11:04 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боровинић Бојовић: Немедицински кадар не треба да добије повећање које је намијењено медицинским радницима

. Ово повећање од додатних 12 одсто је обезбијеђено из јасно оправданих разлога и због огромног ангажмана здравственог система које на својим леђима носи пандемију - нагласила је она

По први пут је после низа година омогућено повећање здравственим радницима који спашавају  животе, што је требало и раније да се деси. Не мислим да је ово привилегија, него дуг државе према њима. И даље ћу настојати и залагати се да се побољашају услови рада и квалитет живота здравствених радника, поручила је министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић. 

Она је одговарајући на питање око повећања зарада, казала да је и немедицински кадар добио повећање зарада од 17 одсто, што такође није мало.

 - Не мислим да је добро и није лијепо да након двије године овако напорног труда и рада медицинског кадра било коме буде криво што је неком ко ради у здравственом систему и ко излаже свој живот опасностима, повећана плата и што им је повећање веће - навела је она.

Боровинић Бојовић каже да, што се тиче немедицинског кадра то питање није за њу, без обзира што раде у здрвственим установама.

 - Онај који ради као правник, као инжењер, или као обезбјеђење, има исте услове повећања зарада које је одредило министарство финансија. Не мислим да неко ко ради као правник у КЦЦГ треба да добије повећање које је предвиђено здравственим радницима, а нема завршену медицинску средњу школу или факултет. Ово повећање од додатних 12 одсто је обезбијеђено из јасно оправданих разлога и због огромног ангажмана здравственог система које на својим леђима носи пандемију - нагласила је она.

Министарка је упитана и о пријетњама, а казала је да се не плаши да се нада да ће полиција одрадити свој посао.

 - Тачно је да сам пријавила пријетње које су пред Нову годину пристигле на моју адресу, не бих се фокусирала на садржај, јер је ужасавајући. Полиција је тренутно у извиђају, редовно ме извјештавају, није откривено још ко стоји иза пријетњи. Полиција ће одрадити посао како и треба. Ја се не плашим пријетњи, наставићу часно и одговорно да радим свој посао као и до сада - поручила је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:25