Боровинић Бојовић, скенер / - фото: M.M.
16/02/2022 u 13:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боровинић Бојовић у Пљевљима: Болница добила скенер вриjедан 240 хиљада еура

Ово jе изузетно важна диjагностичка процедура коjа представља златни стандард у благовременоj превенциjи, казала је Боровинић Бојовић

Након што jе Општа болница у Пљевљима раниjе остала без скенера, Министарство здравља jе у рекордном року, у сарадњи са Рудником Пљевља, обезбиjедило куповину наjсавремениjег апарата коjи jе вриjедан 242 хиљаде еура. То jе, током посjете ОБ Пљевља, изjавила министарка здравља Jелена Боровинић Боjовић.

image

Боровинић Бојовић, скенер

- фото: M.M.

- Укупна вриjедност скенера износи 242 хиљаде еура од чега jе наjвећи дио средстава обезбиjеђен из буџета, а износ од 85 хиљада еура jе обезбиjеђен из донациjе Рудника Пљевља. Ово jе изузетно важна диjагностичка процедура коjа представља златни стандард у благовременоj превенциjи и наравно, касниjе у лиjечњу веома тешких пациjената и тешких обољења. Оваj скенер ниjе важан само за болницу у Пљевљима већ и за шире подручjе имаjући у виду да се становништво из околних насеља, а и са Жабљака снима и диjагностикуjе у ОБ Пљевља - обjаснила jе министарка здравља.

Додају да је апарат у болници од 1. jануара.

- До сада су се радила снимања хитних и болничких пациjената, а од приjе неколико дана се ради диjагностика и пациjената Дома здравља, обjаснио jе директор болнице. Ми сада имамо модеран, 64-ро слаjсни скенер коjи jе сада jедан од наjбољих у држави. То значи да ћемо моћи да радимо већи броj прегледа него до сада - казао је др Саша Грбовић.

ОБ Пљевља jе у посљедњих годину добила око пола милиона еура донациjа од коjих jе обезбиjеђен дигитални рендген апарат, централни кисеоник итд.

- Посебно бих захвалио министарки и свим директорима болница са коjима смо имали изузетну сарадњу и коjи су нам помогли да пребродимо оваj период условљен здравственом кризом - закључио jе Грбовић.

Из Министарства здравља су казали да ће Боровинић Бојовић наредних дана посjетити и Општу болницу у Биjелом Пољу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:33