Боровинић Бојовић / Фото: Иван Петровић Ипе
29/04/2022 u 12:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боровинић Бојовић: Здравље државе сам чувала као здравље својих синова

Свим сарадницима бивша министарка се захвалила на пожртвованом раду

Kао што сам, од рођења двоје дјеце, Павла и Филипа, бдила над њима и водила рачуна о њиховом здрављу, тако сам поступала и са својим пацијентима од првог дана када сам обукла бијели мантил, а онда исто тако наставила да радим за добробит свих грађана Црне Горе и са позиције министарке здравља наше државе, казала је бивша министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић.

- С једне стране, поносна сам на рекордне резултате у редовном раду здравственог система и упркос варедним околностима, незапамћеном обиму посла и оптерећењу због КОВИД 19 пандемије. Радосна сам што смо у, такође, рекордном року успјели да повећамо плате љекарима и медицинским сестрама до 40 одсто. Моје цијењене колеге су то одавно заслужиле и ова земља им се још није адекватно одужила. С друге стране, захвална сам грађанима који су јасно и гласно потврдили да цијене и препознају наш рад, и то заједно са оцјенама релевантних здравствених међународних институција- казала је Боровинић Бојовић.

Kако је истакла, Министарство здравља Црне Горе, издигли су са неугледног 16. мјеста и дна табеле по оцјенама које су дали грађани 2019. године, на данашњу челну, прву позицију.

- Истраживање ЦЕМИ-ја и агенције Мина, а под покровитељством амбасаде САД-а, показало је да је највише грађана Црне Горе задовољно радом управо Министарства здравља Црне Горе. Зато сам захвална и ја свима вама, без изузетка. Ми смо, као здравствени радници добили још једну и то специјалну награду СЗО за, како су образложили, допринос очувању здравља и живота грађана током КОВИД 19 пандемије- истиче бивша министарка.

Поносна је, каже, што је са свим колегама, предводила Министарство здравља Црна Горе у пресудној, епохалној бици у циљу савладавања корона вируса.

- Остварени резултати нијесу ничија појединачна заслуга већ свих запослених у здравственом систему- додала је она.

Свим сарадницима захваљује на пожртвованом раду.

- Надам се, такође, и да разумију да сам била обавезна да у динамику рада у Влади унесем љекарски ритам – ми радимо и у поноћ и у три ујутру и викендом и празницима. Ако желимо најбољи здравствени систем – морамо да будемо максимално пожртвовани. Овдје нема мјеста ни политици ни пођелама по било ком основу. Релевантан је само професионалан и, још важније, људски приступ сваком човјеку. Захвална сам и колегама из Министарства здравља који су то разумјели и које сам посматрала као чланове своје породице- истакла је Боровинић Бојовић.

Kолеги Драгославу Шћекићу даје пуну људску и професионалну подршку у циљу јачања здравственог система Црне Горе.

- Функције дођу и прођу, и радује ме, као љекара, што Црна Гора постаје тога свјесна. Оно што остаје и што је најважније у животу јесте да останемо људи- закључила је Боровинић Бојовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:19