/ Фото: Иван Петровић Ипе
24/07/2021 u 16:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боровинићкин ресор: ДПС је лани закључао људе, а нису ни сезону спасили

Узалуд ДПС хушка, а заправо су први изазвали катастрофу

ДПС је прошле године у ово вријеме закључао Црну Горе без икаквог резултата, а нити су спасили здравље ни сезону ни привреду, казао је генерални директор Директората за контролу квалитета и људске ресурсе у Министарству здравља Слободан Мандић.

- Све грађане, њихов здрав разум, привреду, и буџет ударала је само Демократска партија социјалиста. То вријеме је прошло. У контексту борбе против корона вируса врхунац је био у јулу прошле године када смо били прекрижани на свјетској туристичкој мапи. А, када су новчаници и наших грађана и наших привредника били празни. Без велике полемике и ријечи недостојних у јавној комуникацији, премда је јасно да ДПС Црну Гору и даље сматра својом прћијом заборављајући да се сад само својима код куће тим ријечима могу обраћати, довољно је да се окренете око себе и упоредите ДПС сезону и ову сад- казао је он. 

Мандић је реаговао на саопштење ДПС-а у ком тврде да је министарка Јелена Боровинић Боjовић новим мјерама ударила на угоститеље, туризам, здрав разум и буџет грађана.

Комисиjа за здравство ДПС: Министарка Боровинић Боjовић ударила на угоститеље, туризам, здрав разум и буџет грађана

- С прошлогодишњих 14 хиљада туриста на данашњи дан прошле године, упоредите 140 странаца на нашој обали сад. Људи који данас живе, раде и зарађују добро знају да их је ДПС прошле године у ово вријеме закључао: без икаквог резултата - нити су спасили здравље ни сезону ни привреду. Напротив. Изазвали су катастрофу. У љето 2020. године, рад ноћним клубовима је био забрањен, ограничено је било кретање међу општинама, забрањена или ограничена угоститељска дјелатност у више општина. 21. јула прошле године поново је проглашена епидемију заразне болести новог коронавируса на цијелој државној територији, сценарио који данас настојимо да избјегнемо мјерама које су привременог карактера. Узалуд ДПС хушка. Сви памтимо њихов рецепт: с висине су, маскирани, држали дистанцу од грађана и привреде и гледали у њихове празне руке и новчанике. Нема тога више- поручио је Мандић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:07