/ фото илустрација
28/09/2021 u 12:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бошњаци треба да буду повезани и спремни да чувају своје вриједности

Из Странке правде и помирења су казали да је на данашњи дан 28. септембра 1993. године у Сарајеву, усвојена Декларација о враћању хиљадугодишњег изворног имена Бошњак

Бошњаци треба да буду организовани, повезани и спремни да чувају своје националне, културолошке и све друге вриједности и наставиће да се снажно залажу за свој положај у Црној Гори, као и за стабилност државе, поручили су из Странке правде и помирења поводом Дана Бошњака.

Из Странке правде и помирења су казали да је на данашњи дан 28. септембра 1993. године у Сарајеву, усвојена Декларација о враћању хиљадугодишњег изворног имена Бошњак.

- Бошњачки народ је тиме потврдио своју постојаност на читавом домовинском простору на којем је у посљедњих хиљаду година остављао снажне трагове у сваком смислу, чинећи само добро и зато није чудо кад и други за нас кажу да смо постали племенити из пркоса, а ми њима, ипак, никад да су безобзирни из бијеса. Бошњаци данас треба да буду организирани, повезани и спремни да чувају своје националне, културолошке и све друге вриједности, јер блиска хисторија нас упозорава и опомиње да увијек морамо бити будни- поручили суи з Странке правде и помирења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:09