Бранка Бошњак / - Бранка Бошњак
14/11/2021 u 20:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бошњак: Олакшати прелазак границе и добијање пасоша дјеци о којима се стара један родитељ

Ово је, како додаје, почетак низа конкретних активности који ће чланице Женског клуба процесуирати и показати да постоје заједничке теме које су изнад партијских ограда

Чланице колегијума Женског клуба Скупштине Црне Горе предале су у процедуру два законска акта и то Предлог закона о измјенама и допунама Закона о путним исправама и Предлог закона о допуни Закона о граничној контроли, којим ће се олакшати прелазак границе и добијања пасоша дјеци која су повјерена на старање једном родитељу, саопштила је потпредсједница Скупштине, Бранка Бошњак.

 - Свјесне чињенице да се неријетко дешава да дјеца трпе због неодговорности једног од разведених родитеља који се свете бившем партнеру на тај начин што избјегавају давање сагласности да дијете извади пасош или путује ван Црне Горе, на љетовање, на екскурзију, чак и на лијечење, те су предложиле измјене и допуне ова два закона на добробит дјеце. Имајући у виду осјетљивост теме и могућност злоупотребе, предложене законе су усагласиле са представницима Министарства унутрашњих послова који у пракси спроводе ове законе - наводи Бошњак.

Ово је, како додаје, почетак низа конкретних активности који ће чланице Женског клуба процесуирати и показати да постоје заједничке теме које су изнад партијских ограда.

Потпис на предлог је ставио и посланик Борис Мугоша који је придружени члан Женског клуба, с обзиром да клуб СД у овом сазиву нема представницу мање заступљеног пола.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:23