Са састанка / - фото: Скупштина ЦГ
20/07/2021 u 21:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бошњак: Углед просветног радника деградиран

Један од наjвећих проблема jесте и дискриминациjа односно неjеднакост између наставника у средњем и основном образовању, истакла је Вкчевић

Потпредсjедница Скупштине Црне Горе Бранка Бошњак састала се са представницама Удружења наставника друштвене групе предмета Црне Горе  и предсjедником Градског одбора Синдиката просвjете Подгорице.

Потпредсjедница Скупштине Црне Горе Бранка Бошњак састала се са представницама Удружења наставника друштвене групе предмета Црне Горе Станком Вукчевић и Соњом Дабетић и предсjедником Градског одбора Синдиката просвjете Подгорице Слободаном  Савовићем, наводи се у саопштењу Скупштине Црне Горе.

Она jе истакла да се уз здравствене раднике, просвjетним радницима се мора одати посебно поштовање и захвалност на изузетним напорима да у времену пандемиjе корона вируса, када су школе биле затворене у 191 земљи свиjета па и у Црноj Гори, одрже висок квалитет наставе и да се у кратком року прилагоде условима са коjима се циjели свиjет срео по први пут.

Вукчевић је предочила  проблеме са коjима се сусрећу просвjетни радници  у средњем образовању, а jедан од наjвећих jесте и дискриминациjа односно неjеднакост између наставника у средњем и основном образовању. Она jе упознала потпредсjедницу да су они као кровна организациjа током прошле године покренули инициjативу за усклађивање седмичне норме часова са нормом у основним школама.

– Просвjетни радници основног и средњег образовања налазе се у незавидноj ситуациjи, jер jош ниjе донешен конкретизовани план о расподjели часова и начину рада за следећу школску годину – казао је Савовић, додајући да се овом процесу мора краjње професионално приступити, имаjући у виду кадровске промjене коjе су актуелне ових дана.

Бошњак се сагласила са мишљењем саговорника и понудила да заjедно са осталим колегама предлози измjене и допуне законских рjешење како би се избjегла даља дискриминациjа и неjеднакост између просвjетних радника у погледу норме часова.

Саговорници су закључили да jе углед професиjе просветног радника деградиран, не само материjално те jе неопходно да се под хитно ради на поправљању таквог стања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 09:51