Локација Ботун / - Скриншот
24/07/2021 u 12:28 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ботун: Полиција упала у илегалну фабрику цигарета, заплијењен дуван

Према првим незваничним информацијама, ради се о погону столарије „Бамбис” који се налази у Ботуну

На бази оперативних информациjа Управе прихода и царина, приладници ове Управе заjедно са припадницима Управе полициjе су jутрос извршили упад у магацин у Ботуну у коjем jе нађена велика количина резаног дувана као и велики броj пакета цигарета спремних за пласман на црно тржиисте. У току jе  претрес и попис робе уз учешће тужилаштва. По првим процjенама ради се о правоj мини фабрици коjа се налази на широj териториjи града, у Ботуну.

Према првим незваничним информацијама, ради се о погону столарије „Бамбис” који се налази у Ботуну.

Подсјећања ради, Влада Црне Горе прије неколико дана усвојила је одлуку о забрани складиштења дуванских производа у оквиру Слободне зоне „Лука Бар”. Потпредсједник Владе, Дритан Абазовић, тада је истакао да је коначно задан снажан ударац организованим криминалним групама коjе су децениjама организовале шверц преко Луке Бар.

Истог дана, у БиХ су у оквиру операциjе Штит 2021 припадници Граничне полициjе Босне и Херцеговине у насељу Горњи Липник на подручjу Гацка сприjечили су криjумчарење велике количине цигарета из Црне Горе у БиХ. Гранична полициjа jе на шумском путу одузела 17.750 кутиjа цигарета разних робних марки без акцизних маркица, чиjа вриjедност исноси близу 49 хиљада еура, саопштено jе из полициjе БиХ.

Колико је шверц цигарета озбиљан проблем у Црној Гори показује податак, да се процесуирањем криjумчара бавила и Европска комисиjа у Извjештаjу о напретку за 2020. годину. У том документу Комисиjа је консатовала да иако су током 2019. године, вођени кривични поступци у три предмета у области борбе против организованог криjумчарења цигарета, ниjе било осуђуjуће пресуде.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:36