БОГДАН БОЖОВИЋ / - ФОТО: СНП ЦГ
25/02/2022 u 11:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Божовић: Брдо Горица и Љубовић прогласити заштићеним природним добром

Општински одбор СНП Главног града је већ прије неколико мјесеци поднио иницијативу Министарству са истим циљем, желећи да се ово питање ријеши трајно, казао је Божовић

У оквиру дневног реда за наредну Скупштину Главног града Подгорица предвиђена је тачка под којом ће се расправљати о проглашењу брда Горица заштићеним природним добром, казао је  одборник СНП ЦГ у Скупштини Главног града Подгорица Богдан Божовић.

- Више је него лицемјерно што таква иницијатива долази од партија које чине локалну власт, имајући у виду њихов досадашњи однос према брду Горица - казао је Божовић.

Подсјећају јавност како су се представници Главног града однијели према Горици коју су буквално забетонирали са стране која се налази у близини Везировог моста. Такође, у оквиру ових рушилачких похода администрације Ивана Вуковића ни брдо Љубовић није остало поштеђено, па је и оно значајно девастирано, додао је.

- Користимо ову прилику да позовемо Главни град да за заштићено природно добро прогласи и брдо Љубовић, како би се створиле претпоставке да се овај бисер Подгорице адекватно заштити - истиче.

Општински одбор СНП Главног града Подгорица је већ прије неколико мјесеци поднио иницијативу Министарству екологије, просторног планирања и урбанизма са истим циљем, желећи да се ово питање ријеши трајно.

Надамо се да ће наш предлог бити прихваћен и да ће Горица и Лјубовић бити очувани, као залог за будућност генерација које долазе, закључио је Божовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:29