/ - са састанка
16/12/2021 u 19:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Божовић и Милер: Спроводе се активности у циљу испуњавања мјерила за поглавље “Правосуђе и темељна права"

Амбасадор Мулер је изразио задовољство што је именован за дипломатског представника своје земље у Црној Гори

Државни секретар Министарства правде људских и мањинских права Бојан Божовић састао се са амбасадором Републике Аустрије у Црној Гори, Карлом Милером

Божовић је честитао амбасадору Мулеру на именовању за амбасадора Аустрије у Црној Гори и посебно захвалио на помоћи и подршци коју та држава пружа Црној Гори, нарочито у процесу европских интеграција. 

- Божовић је указао на то да је Министарство посвећено процесу измјена легислативног оквира у циљу усклађивања са стандардима Европске уније, које ће допринијети унапређењу правосудног система, као и  механизама заштите људских и мањинских права. Такође је нагласио да  се интезивно спроводе активности у циљу испуњавања привремених мјерила за Преговарачко поглавље 23 “Правосуђе и темељна права"- наводе у саопштењу.

Амбасадор Мулер је изразио задовољство што је именован за дипломатског представника своје земље у Црној Гори. Он је казао да ће Аустрија  наставити да пружа подршку у оквиру пројеката у области сектора правосуђе и заштите људских права.

Нагласио је да је напредак у области владавине права и правосуђа битан за област економије, али и за задржавање младих људи у Црној Гори. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 00:59