Radomir Božović / - FOTO: PORTAL DAN
19/02/2024 u 18:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Božović: Pokušavaju da zastraše prosvjetne radnike, nastava bila obustavljena u 138 ustanova

U pojedinim školama, poput JU OŠ”Meksiko” iz Bara i još nekim, broj zaposlenih u štrajku je sa 44 pao na četiri, što govori o zastrašivanju, kazao je Božović

Nastava je danas bila obustavljena u 138 ustanova, a u nekim ustanovama je izvođena djelimično, "sa malim brojem zaposlenih koji nijesu u štrajku", kazao je predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović

Božović tvrdi da su prosvjetni radnici koji su u štrajku meta "neviđenih pritisaka i zastrašivanja".

- Napominjemo da su direktori škola, po instrukcijama iz MPNI, sinoć kasno ili jutros rano, održali sjednice Nastavničkih vijeća sa jedinim ciljem- da nas direktori prebroje i ukažu da možemo dobiti otkaze. Da nas zastraše. U pojedinim školama, poput JU OŠ”Meksiko” iz Bara i još nekim, broj zaposlenih u štrajku je sa 44 pao na čeiti, što govori o zastrašivanju. U nekim školama su direktori i pomoćnici držali nastavu, bili štrajkbreheri, kako bi poslali izvještaj da se u njihovim ustanovama nastava odvija po ustaljenom rasporedu. Takođe, prijete nam Uredbom iz 2006. godine, kojom je štrajk u obrazovanju potpuno zabranjen. Na sreću zaposlenih, taj broj direktora, koji se trude da uguše štrajk i pravo prosvjetnih radnika na pravdu i dostojanstvo, je vrlo mali - kazao je Božović.

Navodi da "umjesto da ozbiljno pregovaramo, iz MPNI se trude da nas na silu uguraju u učionice i pokažu da je u obrazovanju sve u najboljem redu."

Koleginice i kolege, samo složno i jedinstveno možemo odbraniti naše pravo na dostojanstven život i dostojanstveni poziv, poručio je Božović.

Ministarstvo prosvjete: Nastava se realizuje u 104 škole

        

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 12:52