Весна Братић / - Архива
13/05/2021 u 17:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Братић и Поповић: Интензивниjа сарадња двиjе земље за добро свих грађана

Министарка Братић је казала да је технолошки развоj у нашем времену изузетно важан

У наставку своjе званичне посjете Србиjи, министарка просвjете, науке, културе и спорта Весна Братић, коjа предводи делегациjу Владе Црне Горе, одржала jе састанак са Ненадом Поповићем министром без портфеља Владе Републике Србиjе задуженим за иновациjе и технолошки развоj, наводи се у саопштењу Министарства просвјета, науке, културе и спорта.

– Надам се да ће ова посjета бити почетак нашег зближавања и сарадње, а природно jе да она буде приjатељска и братска–  поручио jе министар Поповић истовремено честитаjући министарки на досадашњем раду. 

Током састанка, размотрене су могућности побољшавања сарадње двиjе земље у развоjу иновациjа и дигитализациjе у оквиру ресора Министарства просвjете, науке, културе и спорта, као и о примjени нових технологиjа и вjештачке интелигенциjе у тим ресорима. Поповић jе министарку Братић упознао са новим, и инвентивним, проjектима иновационе дjелатности Републике Србиjе, прогресом коjи jе забиљежен на плану дигитализациjе, инжинjерства и високе технологиjе и овом приликом, понудио билатералну сарадњу.

Министарка Братић се у своjе име, и у име Владе Црне Горе, захвалила на приjатељскоj добродошлици и поручила да jе технолошки развоj у нашем времену изузетно важан и да треба радити, у пуном капацитету, на оснаживању сарадње и партнерства у оквиру поменутих области. 

Тема састанка су били и проjекти за високе технологиjе и иновациjе у области медицине. У том смислу поменут jе СЕЕИИСТ, jедан од наjозбиљниjих и наjзначаjниjих међународних проjеката у овоj сфери на коме, поред осталих партнерских држава успjешно сарађуjу Црна Гора и Србиjа. 

Саговорници су усагласили да, у будућности, треба наставити са интензивниjом сарадњом за добро свих грађана обиjе земљjе, а министарка Братић jе искористила прилику да министра без портфеља Републике Србиjе, Ненада Поповића, позове да посjети Црну Гору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 20:58