Братић / Фото: Иван Петровић Ипе
20/08/2021 u 11:13 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Братићкин ресор: Ако буде строжих мјера размишљаћемо о онлајн настави

Из Министарства тврде да имају преко 8.000 припремљених снимљених садржаја

Министарство просвјете, на челу са Весном Братић, спремно је да рмзмисли о увођењу онлајн наставе, уколико дође до рестриктивнијих мјера.

Директорица Директората за терцијално образовање из Министарства просвјете Неда Ојданић казала је данас на конференцији за новинаре да тај ресор има преко 8.000 снимљених садржаја.

-Онлајн настава је најнеповољнији сценарио. Али, ми у сваком тренутку можемо прећи на онлајн методу. Ти снимљени саржаји покривају основне школе и у већини средње- истакла је она. 

Ојданић је поручила да ће постојати двије верзије наставног програма: час који траје 45 минута и 30 минута, који је предложила Влада. 

image

Фото: Јутјуб

-Фото: Јутјуб

- Спремни смо да пређемо са једног модела на други, али морамо да напоменемо да ћемо увијек поштовати све препоруке ИЈЗ и Владе- поручила је она. 

Подсјетимо, на конференцији је директор ИЈЗ Игор Галић саопштио да је препорука Владе да школски часови трају 30 минута. 

На питање новинара како је могуће да се десет дана прије почетка школске године не зна колико ће трајати часови, а и на констатацију да су родитељи доведени у заблуду, Галић је казао да ће се радна група састајати два до три пута недјељно.

- Родитељи ће бити благовремено обавијештени о трајању часова- поручио је Галић. 

Подсјетимо, Братићкин ресор је прије три дана донио инструкције за почетак школске године у којима се наводи да настава почиње 1. септембра, а да вријеме трајања школског часа траје 45 минута.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:13