/ - Фото: Министарство просвјете
17/03/2022 u 12:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Братић подржала потребу да се чује глас сјевера Црне Горе

Министарка Братић је нагласила да ће МПНКС, као и до сада, наставити да пружа пуни допринос побољшању васпитно- образовног процеса

Министарка просвјете, науке, културе и спорта проф. др Весна Братић, заједно са државном секретарком Милицом Кадовић и директорицом Директората за предшколско, основно и инклузивно образовање у МПНКС Славицом Илинчић,  посјетила је Основну школу „Вукашин Радуновић”  и ОШ  „Лубнице” у Беранама. 

Приликом радне посјете,  одржан је састанак са директорима ових васпитно- образовних установа који су представили реализацију пројеката по којима је МПНКС обезбиједило значајна средства за обнављање школске инфраструктуре и  побољшање услова рада обије школе.

Директор ЈУ ОШ „ Вукашин Радуновић”, Жељко Голубовић захвалио се на изванредној сарадњи са Министарством просвјете, науке, културе и спорта, која је резултирала успјешно завршеним пројектом за који је МПНКС, из буџетских средстава опредијелило  36.000 еура за реконструкцију и обнову школе. Голубовић је такође  истакао да су планирани будући пројекти који се односе на рјешавање питања превоза ученика из удаљених насеља, опремање кабинета савременим средствима, као и набавка средстава за помоћ ученицима ометеним у развоју. Министарка Братић је нагласила да ће МПНКС, као и до сада, наставити да пружа пуни допринос побољшању васпитно- образовног процеса у овој школи, и имати слуха за потребе дјеце, јер су дјеца наша заједничка будућност. 

Директорица ОШ „Лубнице”  Снежана Рајковић изложила је највеће  изазове у раду, од којих је главни проблем непостојање  превоза за ђаке пјешаке  из насеља удаљених од 3 до 5 км, што резултира науштањем школе и миграцијом ученика у веће васпитно-образовне установе. Она је овом приликом похвалила ентузијазам наставника ове школе који су завршили обуку „Наставник за 21. Вијек”, и који  поред спровођења квалитетног наставног процеса, бројним ваннаставним активностима подстичу развој креативних вјештина код дјеце.

Министарка проф. др Весна Братић подржала је потребу да се чује глас сјевера Црне Горе када је у питању васпитање и образовање, те похвалила улагање у образовање  наставног кадра ове школе, чији ученици постижу запажене резлутате на такмичењима и током студирања на факултетима.

Такође,  нагласила је важност пријатног амбијанта и добре опремљености  школе, као предуслова за успјех ученика. Министарка се сагласила да је превоз ученика озбиљно питање, те да је МПНКС у преговорима за донације које би требале бити реализоване у наредном периоду и којима би се ријешио овај вишедеценијски проблем.

Она је закључила да ће МПНКС и даље наставити да пружа подршку овој школи у виду обезбјеђивања средстава за квалитетнију реализацију наставно образовног процеса, као што су рачунарска опрема и интернет конекција у подручним одјељењима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:22