/ - фото: Министарство просвјете
09/06/2021 u 13:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Братић: Сарадњом до унапређења области спорта и положаjа младих

Вjеруjем да jе ово састанак путем кога ћемо доћи до већег броjа идеjа и могућности да сарађуjемо у наредном периоду, казала је министарка Братић

Министарка просвjете, науке, културе и спорта Весна Братић, учествуjе на форуму министара задужених за омладину и спорт земаља чланица Процеса сарадње у Jугоисточноj Европи, коjи се организуjе у Истанбулу, у Турскоj, коjа jе актуелни предсjедаваjући, наводи се у саопштењу Министарство просвjете, науке, културе и спорта.

Из Министарства су казали да је у питању jе први министарски састанак земаља чланица СЕЕЦП форума ове врсте, и одржава се под мотом „Сусjеди из Jугоисточне Европе заjедно у спорту“.

Током састанка, на конференциjи су се обратили сви министри, а поздравни говор jе одржао Мехмет Касапоглу, министар омладине и спорта Републике Турске, коjи jе уз приjатну добродошлицу, апострофирао значаj афирмациjе спорта, солидарности и толеранциjе. Истовремено, Касапоглу jе говорио о потреби интензивирања сарадње у области омладине и спорта, свих земаља чланица.

image

Весна Братић на форуму министара задужених за омладину и спорт

- фото: Министарство просвјете

Министарка Братић jе, уз захвалност на добродошлици, поручила да Министарство просвjете, науке, културе и спорта Црне Горе даjе подршку инициjативама ове врсте и да jе Црна Гора спремна на сарадњу у области омладине и спорта.

– Вjеруjем да jе ово састанак путем кога ћемо доћи до већег броjа идеjа и могућности да сарађуjемо у наредном периоду. Такође исказуjемо спремност за сарадњу и, уколико сматрате да можемо доприниjети, заjедничко планирање или интеграциjу у неки од већ текућих проjеката–  поручила jе Братић, коjа jе истовремено исказала задовољство због учешћа у овоj важноj конференциjи, уз поруку да ће Црна Гора посвећено доприносити СЕЕЦП програму.

Након састанка, министри су потписали заjедничку декларациjу о процесу сарадње у Jугоисточноj Европи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 04:28