Пламенац / Фото: Фејсбук
12/03/2022 u 11:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ина Пламенац смијењена са функције генералног директора у Министарству културе

Пламенац је ову функцију обављала од маја прошле године

Са мјеста генералног директора Директората за капиталне инвестиције у култури и креативне индустрије смијењена је Ина Пламенац, која је ову функцију обављала од маја прошле године. 

На њено мјесто сада је именован магистар ликовне културе Игор Ракчевић.

То је одлучено на сједници Владе Црне Горе, одржаној прекјуче, а тиме је усвојен и предлог Министарства просвјете, науке, културе и спорта, на чијем је челу Весна Братић. 

Пламенац је по образовању религиолог и дипломирани модни дизајнер.

- На основу Закона о државним службеницима и намјештеницима, Управа за кадрове 29. децембра 2021. године Министарству просвјете, науке, културе и спорта, доставила листу кандидата који испуњавају услове конкурса. Пријавила су се два кандидата која испуњавају услове јавног конкурса: Игор Ракчевић и Ина Пламенац. Провјера компетенција, знања и способности кандидата који испуњавају услове конкурса за попуну радног мјеста из категорије високог руководног кадра спроведена је дана 31. јануара 2022. године. Након достављања листе о избору кандидата од стране Управе за кадрове дана 7. фебруара Игор Ракчевић, остварио је укупан број бодова - 42 као прворангирани кандидат. Сходно овлашћењу Закона о државној управи, генералног директора поставља Влада, на пет година, на предлог министра, у складу са законом којим се уређују права, обавезе и одговорности државних службеника и намјештеника. Имајући у виду цитиране одредбе прописа, и да је прворангирани кандидат Игор Ракчевић са листе за избор кандидата, а с обзиром на његову стручност и радно искуство, предлаже се Влади Црне Горе да размотри и прихвати предлог и постави Игора Ракчевића за генералног директора Директората за капиталне инвестиције у култури и креативне индустрије у Министарству просвјете, науке, културе и спорта- пише у образоложењу Братићкиног ресора.

Ракчевић је био представник Србије и Црне Горе на 51. Бијеналу у Венецији 2005. године, а учествовао је на бројним самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 19:51