/ - FOTO: UP
22/11/2022 u 17:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brđanin i španski policijski ataše o značajnim pitanjima za saradnju

Na sastanku je riječi bilo o učešću Uprave policije u projektu koji vodi Nacionalna policija Kraljevine Španije i kojem će se crnogorska policija pridružiti na poziv španskih partnera

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, sastao se danas sa Fani Nikolas Martinez, španskim policijskim atašeom sa sjedištem u Beogradu.

Sagovornici su u razgovoru istakli značaj prijateljskih odnosa dvije zemlje, kao i sve intenzivniju saradnju koju crnogorska policija gradi sa Kraljevinom Španijom na operativnom nivou.

Na sastanku je riječi bilo o učešću Uprave policije u projektu koji vodi Nacionalna policija Kraljevine Španije i kojem će se crnogorska policija pridružiti na poziv španskih partnera.

Uprava policije kontinuirano sarađuje sa bezbjednosnim službama Kraljevine Španije, s fokusom na sprovođenje zajedničkih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala, otkrivanju i procesuiranju organizovanih kriminalnih grupa koje potiču iz Crne Gore, suzbijanju međunarodnog krijumčarenja narkotika i drugih inkriminisanih radnji, konstatovano je na sastanku.

Takođe, Uprava policije ostvaruje intezivnu komunikaciju sa NCB Interpol-om Madrid, sa Nacionalnom jedinicom Europola Španije, kao i sa FAST jedinicom Španije, te dobru i partnersku saradnju u oblasti borbe protiv krijumčarenja droga, sprovođenjem konkretnih međunarodnih istraga u kojima crnogorska policija daje važan doprinos.

Direktor je u završnici sastanka naglasio spremnost Uprave policije da ostane partner spreman i otvoren za dalju saradnju, uz uvjerenje da će ista u periodu pred nama biti znatno intenzivnija, te se zahvalio na spremnosti španskih partnera da podrže prioritete Uprave policije za budući period.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:14