Зоран Брђанин и Сонгул Озан / - фото: Твитер Управе полиције
11/06/2021 u 11:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брђанин-Озан: Потребна ефикасниjа размjена оперативних информациjа

Сарадња полициjа двиjе земље jе квалитетна а постигнути резултати говоре у прилог тоj чињеници, казали су из Управе полиције

Зоран Брђанин в.д. директор Управе полициjе данас се срео са Сонгул Озан амбасадорком Турске у Црноj Гори.

Подршка и повjерење коjу ужива Управа полициjе од Републике Турске jе од значаjа како за оперативни рад, тако и за стратешко унапређење црногорске полициjе, наводи се у саопштењу Управе полиције.

Сарадња полициjа двиjе земље jе квалитетна а постигнути резултати говоре у прилог тоj чињеници.

– Размjена обавjештаjних података су темељ у спречавању изазова пред коjима се суочаваjу све земље свиjета у безбjедносном смислу, те су Брђанин и Озан  констатовали да jе потребно ефикасниjе размjењивати оперативне информациjе – истичу у саопштењу.

На састанку су договорене конкретне активности у борби против организованих криминалних група, криjумчарења наркотика, тероризма и иелаглних миграциjа.

Припадници Управе полициjе годинама уназад имали прилику да похађаjу обуке коjе су организоване кроз подршку амбасаде Републике Турске и Турске агенциjе за међународну сарадњу и развоj – ТИКА, а наjинтензивниjа сарадња остваруjе се у области граничне безбjедности и унапрjеђење капацитета специjалне полициjе.

Из Управе полиције наводе да су не мали допринос дали и инструктори турске полициjе у стручном усавршавању знања и вjештина црногорске полициjе, посебно у области успостављања нарушеног jавног реда и мира у већем обиму.

Брђанин се захвалио амбасадорки Озан за досадашњу подршку у виду донациjа и обука и изразио интересовање за организовање и извођење стручно – специjалистичке обуке из области непосредног обезбjеђивања штићених личности и обjеката, jавних скупова као и противдиверзионе заштите, од стране безбjедносних служби Републике Турске, закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 15:32