/ Zoran Brđanin
30/06/2022 u 16:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brđanin sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag

Odnosi Misije OEBS-a i Uprave policije zasnivaju se na partnerstvu i međusobnom povjerenju koje se godinama unazad potvrđuje realizacijom velikog broja zajedničkih aktivnosti i podrškom

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin sastao se danas sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori, ambasadorkom Dominik Vag i njenim saradnicima Stivenom Harmonom i Nađom Bobičić, kojom prilikom je istaknuta tradicionalno prijateljska i izrazito plodotvorna saradnja.

Odnosi Misije OEBS-a i Uprave policije zasnivaju se na partnerstvu i međusobnom povjerenju koje se godinama unazad potvrđuje realizacijom velikog broja zajedničkih aktivnosti i podrškom u vidu donacija koju Misija kontinuirano pruža unapređenju kapaciteta crnogorske policije i ostvarivanju dodatnih rezultata.

Prilikom susreta Brđanin je istakao da su pored oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i pitanja ekološkog kriminala, sajber kriminala i zaštite kulturne baštine od rastuće važnosti za Upravu policije i predložio saradnju sa Misijom OEBS-a i u ovim jako značajnim pitanjima za Crnu Goru.

 - Nakon što je pomogla u razvoju nove petogodišnje Strategije razvoja policije i pratećeg Akcionog plana, Misija će podržati razvoj platforme za e-učenje i mobilne aplikacije za „Virtuelnu policijsku stanicu“. Misija, takođe, pomaže izradu četvorogodišnjeg komunikacionog plana Uprave policije, a ove godine, kao i prethodnih Misija će podržati sprovođenje godišnjeg istraživanja o percepciji policije, što se pokazalo kao dobro mjerilo za to kako javnost gleda na vaš rad- kazala je ambasadorka Vag.

Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag pohvalila je odlično i rezultatski orjentisano partnerstvo sa Upravom policije u oblastima kao što su profesionalizacija policije, borba protiv teškog i organizovanog kriminala i transnacionalnih prijetnji.

Posebno zadovoljstvo sa obje strane istaknuto je u odnosu na realizovane aktivnosti u oblasti unapređenja položaja i promociji većeg broja žena u policiji, te je direktor Brđanin, na liniji navedenog naglasio da je Uprava policije spremna da da svoj puni doprinos u ovoj oblasti.

Ambasadorka Vag je čestitala Upravi policije na nastavku kampanje koja ima za cilj povećanje broja žena upisanih na Policijsku akademiju.

- U oblasti sajber kriminala, Misija priprema regionalnu konferenciju na temu suzbijanja online eksploatacije djece koja će se održati u septembru u Podgorici- zaključila je Vag.

Brđanin je u završnici sastanaka iskazao uvjerenje da će se u periodu pred nama, tokom mandata ambasadorke Vag, uspješna i produktivna saradnja nastaviti.

Uprava policije ostaje otvoren partner spreman za saradnju u svim oblastima, a razmjena znanja i iskustava je ključni faktor u postizanju naših glavnih ciljeva, čemu je crnogorska policija veoma posvećena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:36