/ фото: Ж.Б.
07/10/2021 u 16:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бројни проблеми у заштићеним подручјима током пандемије

Јелена Маројевић Галић из Паркова Динарида казала је да је пандемија донијела бројне друштвене и економске изазове

Заштићена подручја су се током пандемије коронавируса, усљед увођења мјера ограничења кретања, суочила са бројним проблемима који су отежавали функционисање и онемогућавали присуство посјетилаца, навели су Мреже Паркова Динарида.

Национални паркови Црне Горе  и чланови регионалне невладине организације Паркови Динарида – мреже заштићених подручја Динарида обиљежили су Дан заштите Динарида едукативним радионицама у два национална парка.

Јелена Маројевић Галић из Паркова Динарида казала је да је пандемија донијела бројне друштвене и економске изазове, са којима се управљачи заштићених подручја боре дужи временски период.

- Свјесни смо изазова које је донијела пандемија, али је сада нарочито важно да се код дјеце и младих одржи веза са природом- рекла је Галић.

Она је додала да, поред здравствених предности, боравак у заштићеним подручјима и учење о њиховом насљеђу доводи до позитивних промјена у понашању према природи и односу према локалној заједници.

- Желимо да истакнемо значај заштиц́ених подручја, као правог мјеста за дјецу и младе да стекну вјештине у рјешавању проблема, критичком размишљању и тимском раду које су им потребне у 21. вијеку- истакла је Галић.

Како је саопштено из НПЦГ, мрежа Паркови Динарида донирала је Националном парку  Скадарско језеро пројектор и штампач у боји, као техничку подршку у едукативним програмима за дјецу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 08:08