Bošnjačka stranka / - BS
30/10/2023 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

BS: Agresiju nad civilima Palestine hitno zaustaviti, Gazi prijeti humanitarna katastrofa

Preko osam hiljada ubijenih osoba, od čega su preko tri hiljade djeca, alarm je za cijeli svijet, da ovaj užasani teror mora hitno prestati

Agresija koja se skoro pune četiri sedmice sprovodi nad civilima Palestine, s ciljem istrebljenja jednog naroda, mora hitno prestati, kako bi se zaustavilo stradanje djece i svih nevinih osoba i kako bi se spriječila humanitarna katastrofa u pojasu Gaze, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

- Preko osam hiljada ubijenih osoba, od čega su preko tri hiljade djeca, alarm je za cijeli svijet, da ovaj užasani teror mora hitno prestati - navodi se u saopštenju BS.

U Gazi je na sceni humanitarna katastrofa, ljudi su ostavljeni bez vode, hrane, goriva i medicinskih sredstava. Zato pozivamo UN da humanitarna pomoć što prije dođe do stanovnika Gaze, kako bi spriječili dalje urušavanje života u Palestini.

Bošnjačka stranka je pokrenula prikupljanje pomoći za stanovnike Gaze, u svim našim kancelarijama širom Crne Gore. Akcija prikupljanja pomoći će trajati do 3.novembra, nakon čega će prikupljena pomoć biti upućena narodu Palestine".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:37