/ фото илустрација
11/07/2021 u 21:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БС: Сребреница пораз човјечанства, Бјековић да саопшти да ли се тамо десио геноцид

Не пристајемо да се са важне адресе, као што је мјесто омбудсмана, геноцид у Сребреници назива било којом другом ријечју, осим онако како је то правоснажно пресуђено, навели су из БС

Из Бошњачке стране су саопштили да у дану када је цијели свијет на тренутак застао, како би се присјетили невиних жртава геноцида у Сребреници који се догодио прије тачно 26 година, важно је да  у Црној Гори јасно се саопшти да је на основу чињеница, доказа и пресуда међународних судова, у Сребреници почињен геноцид.

- Сребреница није монета за поткусуривање како то данас рече омбудсман Синиша Бјековић. Сребреница је наша најскупља ријеч. Сребреница је симбол страдања Бошњака. Сребреница је пораз човјечанства. Не пристајемо да се са важне адресе, као што је мјесто омбудсмана, геноцид у Сребреници назива било којом другом ријечју, осим онако како је то правоснажно пресуђено – геноцидом- навели су из Бошњачке.

Позивају Бјековића да се, како су навели, јасно изјасни и саопшти квалификацију овог злочина.

- Црна Гора је усвојила Резолуцију о геноциду у Сребреници и наша је обавеза као друштва да у сваком тренутку, на сваком мјесту саопштимо ову чињеницу“- поручују из Бошњачке странке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:06