foto: CG news / - FOTO: CG NEWS
25/06/2022 u 18:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Budva: Ljubitelji oldtajmera uživali u izložbi

Automobili su bili parkirani na trgu ispred Starog grada, zatim ispred Svetog Stefana odakle se kolona uputila ka Petrovcu gdje su oldtajmeri bili parkirani na šetalištu ispred restorana "Katič"

Budva je danas bila domaćin Trećeg međunarodnog "Oldtimer cabrio rally" skupa koji je okupio oko četrdeset učesnika, vlasnika vozila marki Porsche, Ferrari, Mercedes, ali i "bube" i "golf"-ova, među kojima nije bilo mlađeg od 1992. godine.

Ljubitelji "oldtajmera", koji se rijetko mogu vidjeti, bili su u prilici da uživaju u ovoj nesvakidašnjoj "izložbi" a automobili su bili parkirani na trgu ispred Starog grada, zatim ispred Svetog Stefana odakle se kolona uputila ka Petrovcu gdje su oldtajmeri bili parkirani na šetalištu ispred restorana "Katič".

image

foto: CG news

- FOTO: CG NEWS

Iva Bajković iz Turističke organizacije Budva istakla je da je riječ o posebnom događaju za grad, jer izložbe ovog tipa imaju veliki turistički potencijal za destinaciju.

image

foto: CG news

- FOTO: CG NEWS

- Pored činjenice da ovakvi automobili imaju dušu i da nas vraćaju u prošlost, u moru istih automobila danas predstavljaju autentičnost koja nema cijenu.  Ovo je i način da se oldtajmeri sačuvaju od zaborava, kazala je Bajković.

Ona je naglasila da će Turistička organizacija Budve uvijek podržati događaje i manifestacije poput ove, koje su od kulturnog, istoriskog i turističkog značaja za grad.

image

foto: CG news

- FOTO: CG NEWS

Enriko Sforca glavni organizator manifestacije kaže da je karavan oldtajmera juče krenuo iz Sarajeva, bio gost Glavnog grada a da su danas gosti Turističke organizacije Opštine  Budva te da mu je drago što je vidio da su izmamili osmjehe i oduševljenje turista u Budvi.

- Ovo je treći put da realizujemo ovaj događaj. Cilj nam je da obiđemo atraktivna mjesta i damo doprinos turističkoj promociji. U karavanu je 40 kabrio oldtajmer vozila a najstarije je vozilo iz 1954. godine, kazao je Svorca CG News-u.

image

foto: CG news

- FOTO: CG NEWS

Jakiša Vranješ učesnik oldtimer relija iz Hrvatske kaže da je ljubav prema oldtajmer automobilima nešto posebno te da godišnje posjeti oko petnaest ovakvih skupova.

- Uglavnom su to skupovi u regionu, odnosno na prostoru bivše Jugoslavije I volim da učestvujem na njima i budem gost i ovdje kod vas u Crnoj Gori i Budvi, rekao je Vranješ.

Miklavž Kržišnik učesnik oldtimer relija iz Slovenije kaže kako uživa na manifestaciji na kojoj se sreo sa prijateljima iz nekoliko zemalja, vrijeme ih je poslužilo ali i njihova vozila koja iako stara nikoga nisu ostavila na putu.  

Kolona "oldtajmera" je krenula iz Sarajeva do Podgorice, putem preko Foče i Gacka, a nakon boravka u Budvi uz podršku Turističke organizacije opštine Budva, nastavlja ka Tivtu, gdje se tura i završava.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:25