Budvanski prosvetni radnici štrajkuju pred Opštinom / - TV BUDVA
08/08/2022 u 18:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budvanski prosvetari: VDT da "ocijeni" gradnju zgrade za prosvjetne radnike

Zgradu u kojoj su stanove trebalo da dobiju prosvetni radnici Budve po cijeni od 650 eura, gradi stambena zadruga "Solidarno", skoro deset godina, stanova nema a novac koji je Sindikat prosvete uplatio je potrošen

Budvanski prosvjetni radnici pozvali su danas Vrhovno državno tužilaštvo da ispita slučaj gradnje stambene zgrade za prosvetne radnike navodeći da njima prepuštaju ocjenu tog slučaja.

Zatražili su od Vlade, Opštine Budva i Stambene zadruge da nađu načiun da se konačno završi zgrada za prosvetare i da dobiju svoje stanove po dogovorenoj cijeni od 650 eura kao i svi drugi zaposleni u javnom sektoru.

Zgradu u kojoj su stanove trebalo da dobiju prosvetni radnici Budve po cijeni od 650 eura, gradi stambena zadruga "Solidarno", skoro deset godina, stanova nema a novac koji je Sindikat prosvete uplatio je potrošen.

Prosvetni radnici su poručili da nastavljaju štrajk ispred zgrade Opštrine Budva sve dok im nadležni ne pomognu da usele u svoje stanove u zgradi čija gradnja kasni i definišu da kvadrat stana plate po 650 eura,  kako je ranije planirano.

Održali su performans pred Opštinom sjednicu u vidu sjednice nastavničkog vijeća sa koje su poručili da od Vlade očekuju rješenje svojih problema.

Sindikat prosvjete Crne Gore pozvao je građane i sindikalce da podrže štrajk prosvetnih radnika Budve, ali se pozivu odazvalo vrlo malo ljudi.

Direktor Srednje mješovite škole “Danilo Kiš” Krsto Vuković pohvalio je na nastavničkom vijeću građane, lokalnu upravu i medije navodeći da su oni dobili petice, a kritikovao Opštinski odbor Sindikata prosvete kazavši da si oni dobioli jedinicu.

Vuković je rekao da je za “građane Budve predlog ocjene, odličan 5, lokalnu upravu odličan 5, mediji bez izuzetka odličan 5, dok je za NVO i sportska društva dovoljan 2, Opštinski odbor sindikata Budva nedovoljan 1 i Sindikat prosvjete Crne Gore dovoljan 2".

Direktor je pohvalio i zdravstvene radnike Doma zdravlja Budva navodeći dsa je njihova ocjena odličan 5.

"Ocjenu za Stambenu zadrugu “ Solidarno” prepuštamo Vrhovnom državnom tužilaštvu, političke subjekte Crne Gore ocijeniće narod, a premijer Dritan Abazović zbog neopradvanih izostanaka isključuje se sa pravom polaganja u roku od 24 časa, komšije na Trgu sunce sa logistikom svih ovih sedam dana odličan 5”, kazao je Vuković.

Predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore Radomir Božović kazao dia se mora naći način da cijena kvadrata stana za prosvetne radnike ostane 650 eura navodeći da se Sindikat protivi poskupljenju na 890 eura.

“Deset godina je previše, to ne možemo nikome oprostiti. Sindikat je učio sve da pomogne ovim ljudima, tražili smo modele. Tražimo pomoć od premijera Abazovića, tražimo pomoć od Stambene zadruge Solidarno da završi stanove”, kazao je Božović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:03