Булајић и Бошњак / - Колаж, Портал Дан
21/03/2022 u 12:14 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Булајић и Бошњак на гориво трошили више него посланички клубови

Када су у питању посланички клубови, највише горива прошле године на рачун грађана потрошио је Клуб посланика „Црно на биjело” и то 1.482,34, док Клуб посланика „Демократе – Демос – Мир jе наша нациjа” није потрошио ни цента

Скупштина Црне Горе располаже са 26 аутомобила, од којих два, у овом тренутку, нијесу још распоређена за коришћење, показују подаци те институције. Како су из парламента казали "Дану" биро за логистику и одржавање, на мjесечном нивоу ажурира податке и табеле у вези са возним парком на саjту Скупштине.

– Скупштина Црне Горе посjедуjе укупно двадесет шест возила. Укупна потрошња горива у еурима, за 2021. годину, износила jе 34.971,81 еуро. Потрошња горива по клубовима износила jе: Клуб посланика "Демократски фронт – ПЗП" – 70,02 еура, Клуб посланика Бошњачке странке – 1.258,83, Клуб посланика Социjалдемократе Црне Горе – 601,33, Клуб посланика Социjалдемократска партиjа СДП – Албанска коалициjа "Jедногласно" – 1.319,14, Клуб посланика Социjалистичке народне партиjе Црне Горе – 1.009,20, Клуб посланика Демократска партиjа социjалиста Црне Горе и ЛП – 1.021,11, Клуб посланика Демократски фронт - НСД, ДНП, УЦГ, РП – 1.182,32, Клуб посланика "Црно на биjело" – 1.482,34 и Клуб посланика "Демократе – Демос – Мир jе наша нациjа" нула еура – наводе у Скупштини.

У Скупштини кажу да је потрошња горива за службено возило потпредсjеднице Скупштине Бранке Бошњак износила 1.200,96 еура, а за потпредсjедника Страхињу Булаjића 1.823,04 еура, што је више од неких посланичких клубова.

– За потрошњу и пуњење горива за службено возило предсjедника Скупштине Црне Горе задужено jе Министарство унутрашњих послова – прецизирају у парламенту.

Деветоро се одрекло државног аута, двоје користи гориво

Према скупштинској евиденцији седам посланика није задужило службено возило иако имају право на њега. У питању су Борис Богдановић из Демократа и Бранко Радуловић из Покрета за промјене, као предсједници посланичких клубова. Симонида Кордић из Демократског фронта не користи службено возило, као предсједница Уставног одбора, као и њен колега Милан Кнежевић који је на челу Одбора за безбједност и одбрану. Предсједници Одбора за економију, финансије и буџет Владимир Јоковић, Одбора за здравство, рад и социјално старање, Срђан Павићевић и Одбора за антикорупцију Далиборка Пејовић, такође, не користе службено возило.

Два посланика нијесу задужила службено возило, али користе право на гориво и то су Дамир Шеховић, као предсједник Одбора за просвјету, науку, културу и спорт и Божена Јелушић, предсједница Одбора за родну равноправност. Замјеница генералног секретара Лидија Грдинић, такође не користи службено возило, али је задржала право на гориво.

Према скупштинској евиденцији у марту је потпредсједници Бошњак и потпредсједнику Булајићу на располагању је било службено возило марке "ауди", а у питању су четвороточкаши стари 15 година. "Ауди" исте старости користи и генерални секретар Скупштине Александар Кларић, док његова замјеница Милена Вуковић Секуловић користи "волксваген" стар 12 година.

На рачун клуба посланика ДПС-а службено возило марке "опел" задужила је Лидија Морачанин, а аутомобил исте марке на располагању имају Славен Радуновић из ДФ-а, Рашко Коњевић из СДП-а, Един Лекић из БС-а, док је Никола Зиројевић испред СД-а задужио службеног "реноа", као и Борис Радовић из коалиције "Црно на бијело". На име клуба посланика СНП-а службено возило "волксваген" на располагању је посланику Драгану Вукићу, а ауто исте марке дуже и Бранимир Гвозденовић из ДПС као предсједник Одбора за европске интеграције, Миодраг Лекић из Демоса као први човјек Одбора за међународне односе и исељенике, као и Момо Копривица као челник Одбора за политички систем, правосуђе и управу. Предсједник Одбора за људска права Јован Вучуровић на располагању има службеног "реноа", као и његов колега из Демократа Драган Краповић, као предсједник Одбора за туризам, пољопривреду, екологију и просторно планирање. Први човјек Администартивног одбора Милун Зоговић из ДФ-а према скупштинском списку задужио је "волксвагена" старог 12 година, док његов колега Максим Вучинић из Радничке партије, као предсједник Комисије за праћење и контролу приватизација користи службеног "сеата".

Возачи у Скупштини, њих пет, Самир Перазић, Екрем Недељковић, Небојша Радевић, Сафет Крома и Дејан Пантовић, возе два "волксвагена" и три "опела". Шеф обезбјеђења Скупштине Дејан Вукчевић користи "волксваген" стар 16 година. Незадужена су два аутомобила и то марке "рено" и "сеат".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:20