Дражен Бурић на састанку / - фото: Кабинет Врховног државног тужилаштва
16/06/2021 u 15:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бурић: Неосновани напади на државно тужилаштво

То jе додатни разлог због ког морамо да будемо jединствени и више упућени jедни на друге, како би се наш глас у jавности чуо, истикао је Бурић

Вршилац дужности Врховног државног тужиоца Дражен Бурић са сарадницима, састао се са руководиоцима свих 16 државних тужилаштава у Црноj Гори с циљем упознавања са проблемима са коjим се тужиоци сусриjећу у свакодневном раду и проналажења заjедничког модалитета за њихово превазилажење.

Тема састанка били су и изазови пред коjима се налази државнотужилачка организациjа, сарадња са другим државним органима, као и унапређење ефикасности рада државних тужилаштава, саопштили су из Кабинета Врховног државног тужилаштва.

В.д. Врховног државног тужиоца оциjенио jе да су све учесталиjи напади на државнотужилачку организациjу неосновани и да се мотиви за њих налазе изван домена правне струке.

– То jе додатни разлог због ког морамо да будемо jединствени и више упућени jедни на друге, како би се наш глас у jавности чуо, а квалитет рада подигао на већи ниво – поручио jе Бурић.

В.д. Врховног државног тужиоца истакао jе да ће Државно тужилаштво наставити да функционише као jединствена, самостална институциjа и истовремено напоменуо да то не значи да треба да се жмури пред евентуалним пропустима у раду државних тужилаца, већ ће се у тим случаjевима покретати дисциплински поступци.

Састанку са в.д. Врховног државног тужиоца Драженом Бурићем и државном тужитељком у Врховном државном тужилаштву Ђурђином Нином Ивановић  присуствовали су руководиоци Специjалног државног тужилаштва, виших државних тужилаштва у Подгорици и Биjелом Пољу и свих 13 основних државних тужилаштава.    

         

                                                               

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 12:53