Nihad Canović / - FOTO: SD
05/02/2024 u 11:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Canović: Vjerujem da će se u Skupštini postići konsenzus o sadržaju Rezolucije o zločinu u Šahovićima

Zločin u Šahovićima predstavlja mrlju u istoriji, poraz ljudskosti i tišinu istinoljublja. Nevino stradali, mučeni i protjerani sa svojih ognjišta zaslužuju spomen i trajno čuvanje od zaborava, naveo je Canović

Član Predsjedništva SD-a Nihad Canović oglasio se povodom najave Odbora za obilježavanje stogodišnjice genocida u Šahovićima da će predložiti Skupštini Crne Gore da usvoji rezoluciju kojom će osuditi taj zločin.

- Zločin u Šahovićima predstavlja mrlju u istoriji, poraz ljudskosti i tišinu istinoljublja. Nevino stradali, mučeni i protjerani sa svojih ognjišta zaslužuju spomen i trajno čuvanje od zaborava. Događaj u kojem je u mirnodopskim uslovima stradalo nenaoružano bošnjačko stanovništvo zaslužuje da bude okarakterisan od strane institucija na pravedan način, a žrtve i njihove porodice da nakon jednog vijeka ovaj okrutni čin bude tretiran na adekvatan način.

U duhu suživota, te istinskog suočavanja sa zločinačkim i svirepim dešavanjima iz prošlosti, koji predstavljaju užasan trag jednog vremena u kojem se ćutalo na nepravdu, nasilje i stradanje nevinih ljudi, vjerujem da će se u Skupštini Crne Gore postići konsenzus o sadržaju Rezolucije i time se jasno odrediti prema zločinu u Šahovićima”, naveo je Canović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 04:44