Љиљана Радуловић, Владимир Чађеновић / - фото: ЦЕДИС
15/03/2022 u 13:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦЕДИС донирао 25 хиљада еура КЦЦГ

Овогодишња донациjа представља наставак реализациjе четворогодишњег Споразума, коjи jе потписан са Клиничким центром краjем 2019. године

Црногорски електродистрибутивни систем донирао jе 25 хиљада еура Клиничком центру Црне Горе и на таj начин додатно потврдио друштвено одговорну ориjентациjу компаниjе, као и успjешну сарадњу са наjвећом црногорском здравственом установом, саопштено је из ЦЕДИС-а.

Овогодишња донациjа представља наставак реализациjе четворогодишњег Споразума, коjи jе потписан са Клиничким центром краjем 2019. године, чиме се ЦЕДИС обавезао да до 2023. овоj здравственоj установи годишње донира износ од 25 хиљада еура.

ЦЕДИС jе од 2017. године, укључуjући и овогодишњу донациjу, Клиничком центру донирао преко 160 хиљада еура.

- Као што сам истакао у пар наврата, основни принцип пословања ЦЕДИС-а jе посвећеност и брига за заjедницу. Начин на коjи то у ЦЕДИС – у спроводимо у дjело подразумиjева међусобно разумиjевање и сарадњу са окружењем у коjем послуjемо, откривање и траjно рjешавање проблема. Оваj вид сарадње Клиничком центру обезбjеђуjе новчана средства на коjа може унаприjед да рачуна и планира активности, а то jе управо и наша намjера, да се у односу на заjедницу у коjоj послуjемо поставимо као сигуран ослонац. Незаобилазни дио стратегиjе друштвено одговорног пословања ЦЕДИС-а подразумиjева континуирану подршку сектору здравства и вjеруjем да ће наша сарадња и убудуће бити подjеднако успjешна и плодотворна – истакао jе Владимир Чађеновић, извршни директор ЦЕДИС-а.

Директорица Клиничког центра Црне Горе др Љиљана Радуловић захвалила се ЦЕДИС-у  на подршци коjу пружа здравственом систему Црне Горе.

- ЦЕДИС jе као донатор, jедна од наjприсутниjих друштвено одговорних компаниjа у Клиничком центру Црне Горе коjи збрињава око 70 одсто пациjената у циjелоj држави. Конкретно, захваљуjући, између осталих, донациjама ЦЕДИС-а, ми смо данас на неколико дана од отварања реновиране Клинике за пластичну, реконструктивну и естетску хирургиjу. Подсjетићу да jе ово први пут да се ова клиника реновира од 1974. године. Осим тога, донациjа ће бити усмjерена и одjељењима гинекологиjе и офталмологиjе. Захваљуjем ЦЕДИС-у, надамо се наставку успjешне сарадње и позивам све остале да се угледаjу на оваj примjер – истакла jе др Љиљана Радуловић.

Донациjе, реализоване претходних година, утрошене су за изградњу Бабy фриендлy одjељења на Клиници за гинекологиjу и акушерство, набавку педиjатриjског кардиолошког ултразвука за потребе Института за болести дjеце и шприц пумпи за потребе Клинике за анестезиjу, реанимациjу и терапиjу бола. Овогодишња, као и прошлогодишња, донациjа ЦЕДИС-а од 25 хиљада еура биће утрошена за наставак радова на адаптациjи Клинике за пластичну, реконструктивну и естетску хирургиjу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:13